WOLVEGA- De brandweer is dinsdagmiddag om 14:46 uur gealarmeerd voor brand in een bijgebouw aan de Struikheide.

Omdat er mogelijk nog een persoon is het pand aanwezig is heeft de brandweer opgeschaald naar ‘grote brand’. Eenmaal ter plaatse was de brand uitslaand en is de rook in de weide omtrek te zien. Er zouden meerdere rijtjeswoningen in brand staan.

Blus eenheden uit Heerenveen, Olderberkoop, Steenwijk, Nieuwehorne, Joure, Drachten en Noordwolde zijn ter plaatse om de brand te bestrijden.

Aan de Zilverlaan woede op hetzelfde moment ook een woningbrand die opgeschaald is naar middel brand. Deze werd rond vier uur als onder controle gemeld. Aan de Struikheide is de brandweer nog steeds bezig.

Bij de Zilverlaan zijn veel toeschouwers, de brandweer roept via social media op om uit de rook te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Voor de brand aan de Struikheide is een NL alert verstuurd. Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Kijk voor meer informatie ook op veiligheidsregiofryslan.nl. In de NL Alert werd verwezen naar vrf.nl, dit is echter niet de juiste url.

Dit live item is gesloten, bekijk ons volledige verslag: Vier rijtjeswoningen in brand bij grote brand in Wolvega ; Drie gewonden