Vrouw overleden na geweldsmisdrijf(Aanhouding)

SNEEK – Bij een geweldsmisdrijf in een woning aan de Partuurstraat is vrijdagochtend vroeg een 27-jarige vrouw om het leven gekomen.

De hulpdiensten kregen via 1-1-2 een melding dat in de woning iemand gewond zou zijn geraakt. Eenmaal in de woning bleek het slachtoffer te zijn overleden. Omdat de vrouw door geweld om het leven was gebracht, startte de politie direct een groot onderzoek.

Auto gevonden
Al snel werd duidelijk dat direct na het incident een nog onbekende man de woning had verlaten. Hij was in een donkerblauwe Volvo S80 met kenteken 51-RK-RK gestapt en in onbekende richting weg gereden. De auto werd in de loop van de ochtend elders in het land door agenten aangetroffen. Het voertuig werd vervolgens in beslag genomen. De politie zoekt nog steeds naar de bestuurder.

Sporenonderzoek en start TGO
Direct na de ontdekking werd door de politie de woning en omgeving afgezet, dit om eventuele sporen te beschermen. Forensische rechercheurs zijn nog druk bezig met sporenonderzoek in en rondom de woning. De politie start vanochtend ook met een buurt- en relatieonderzoek. Er is inmiddels een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Dit team, samengesteld uit rechercheurs van Fryslân, Groningen en Drenthe, werkt met 25 medewerkers aan deze zaak.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen van het geweldsmisdrijf in de woning aan de Partuurstraat in Sneek. Heef u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. U kunt ook contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de politie. De medewerkers van de CIE zijn te bereiken via 0592 – 45 25 55.

Update 23:00

De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat er een verdachte aangehouden is voor dit misdrijf. De verdachte werd in België aangehouden.

Foto’s [url=http://www.scannernet.nl/]Stefan Postema[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan