Vrijdag 31 augustus

Politieberichten van vrijdag 31 augustus

Man gewond bij eenzijdige aanrijding

APPELSCHA – De politie heeft donderdagmorgen rond 07.00 uur op de N381 een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij een 27-jarige inwoner van Smilde gewond raakte. De man reed in zijn bestelbus toen hij plotseling de macht over het stuur verloor vermoedelijk veroorzaakt door het afknappen van een wiel van de as. Vervolgens kwam de auto in een naastgelegen sloot terecht.

De oorzaak van het ongeval ligt mogelijk in de oorzaak dat een wiel van as los raakte. Het slachtoffer werd met hoofd- en been letsel per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG. Daar bleken de verwondingen minder ernstig dan deze zich in eerste instantie lieten aanzien.

Bejaarde man met scootmobiel te water

RAVENSWOUD – De politie heeft donderdagmiddag een eenzijdig ongeval afgehandeld op de Boksslootweg. Rond 14.00 uur belandde door nog onbekende oorzaak een 93-jarige inwoner van Appelscha met zijn scootmobiel in het water. Met moeite kon de man uit het water worden gehaald. Omdat het slachtoffer water binnen had gekregen, werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Eenzijdig ongeval

HEERENVEEN – De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de President Kennedylaan, waarbij een 13-jarige inzittende jongen uit Wolvega letsel opliep. De bestuurster van de auto, een 44-jarige inwoonster van Wolvega, was daar door een klapband de macht over het stuur verloren en tegen een langs de weg geparkeerde auto to stilstand gekomen. De jongen werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Ongeval onder invloed

RAVENSWOUD – De politie heeft donderdagavond een 54-jarige automobilist uit Appelscha aangehouden. De man was op de Compagnonsweg met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Een getuige zag de man in beschonken toestand bij zijn auto weglopen en waarschuwde de politie. Die hield de man korte tijd later aan in zijn woning, waarna deze voor een ademanalyse naar het bureau werd overgebracht. Gezien het resultaat van 930 ug/l en het feit dat de man niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond

URETERP – De politie heeft donderdagavond hulp verleend bij een ongeval op de Butewei. Een 61-jarige motorrijder uit Aldeboarn was daar op de kruising met de Selmien West met een auto in botsing gekomen. De motorrijder en de automobilist, een 49-jarige inwoner van Wijnjewoude, hadden elkaar op die kruising volledig over het hoofd gezien, met een aanrijding als gevolg. De motorrijder werd met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Aanhouding inbreker

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond, dankzij een oplettende getuige, een 18-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van inbraak. De getuige hoorde een ruit sneuvelen van een woning aan de Veulenstraat en ging poolshoogte nemen. Hij zag nog net twee hem onbekende mannen wegrenen en waarschuwde de politie. Op grond van het door de getuige opgegeven signalement kon de politie korte tijd later de verdachte op de Soendastraat aanhouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De zoektocht naar de andere dader bleef zonder resultaat.

Onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige inwoner van Buren. Politieagenten zagen hem op het Harmonieplein onder invloed in zijn auto stappen en wegrijden. Ze hielden hem staande, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 985 ug/l. Er werd proces-verbaal tegen deze beginnende bestuurder opgemaakt.

Snelheidscontroles

BOARNSTERHIM – De politie heeft donderdag het verkeer op twee locaties, waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer, op snelheid gecontroleerd. Op hetLeechlan te Grou werden 557 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 58 sneller dan de toegestane 80 km/u, met als negatieve uitschieter 118 km/u. Op de Jinshuzen in Terherne passeerden 504 voertuigen de radaropstelling. Hier reden 48 voertuigen sneller dan 80 km/u. Hier was 109 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan