Vrijdag 28 oktober

Politieberichten van vrijdag 28 oktober

Inbraak bestelbus

WIJNJEWOUDE – De politie onderzoekt de inbraak in een bestelbus in de nacht van woensdag op donderdag. Van de bus, die geparkeerd stond bij een woning aan de Mounleane werd een deur geforceerd, waarna een hoeveelheid elektrisch gereedschap werd weggenomen. Een 29-jarige inwoner van Wijnjewoude deed aangifte.

Verkeerscontrole

STIENS – De politie heeft donderdagmorgen op het industrieterrein Middelsee een verkeerscontrole gehouden. De aandacht ging vooral uit naar aanhangwagens, lichte vrachtauto’s en bromfietsen. Controleplaats was industrieterrein Middelsee. In totaal 28 voertuigen werden gecontroleerd. De politie schreef 15 bekeuringen uit, ondermeer voor defecte verlichting (7), niet dragen van de autogordel (2), gladde banden, overbelading en niet gebruiken van de tachograaf.

Invordering rijbewijs

BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Sneek. Agenten hielden de Sneker voor een controle staande op de Nieuwmarkt. Aangezien het vermoeden bestond dat de 22-jarige alcohol gebruikt had, is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 385 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersruzie

BOORNZWAAG – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 48-jarige inwoner van Sneek. De Sneker reed op donderdag rond 16.30 uur over de A-7 komende uit de richting van Joure en rijdende in de richting van Sneek. Op het moment dat de 48-jarige een vrachtauto inhaalde kwam een Audi hem snel achterop rijden. De bestuurder van de Audi bleef erg dicht achter de Sneker rijden om hem na een paar kilometer weer in te halen en hierbij af te snijden. Op de parkeerplaats van een tankstation aan de A-7 zijn beide automobilisten gestopt. De bestuurder van de Audi rende op de Sneker af en sloeg hem tegen zijn hoofd. De bestuurder van de Audi reed hierna weg. Het kenteken van de Audi is inmiddels bekend bij de politie.

Straatroof

BALK – De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof. Een 71-jarige inwoonster van Balk reed rond 16.30 uur over het Talma Park en had haar boodschappentas in het mandje van haar scootmobiel gedaan. Een vrouw die naast haar kwam fietsen pakte de tas en ging er met de tas vandoor. In de omgeving van het vrouw fietste een man. Het is niet bekend of de twee bij elkaar horen maar deze man is wel getuige geweest van de diefstal. De politie wil dan ook graag in contact komen met deze man en met mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Signalementen:

Vrouw

– blanke vrouw
– leeftijd 18 – 20 jaar
– donkerkleurig haar in een paardenstaart

– slank postuur
– droeg een donkere jas

Man

– getinte man
– leeftijd 25 – 30 jaar
– kort zwart haar (achterover gekamd)
– droeg een lichtblauwe fleecejas met mogelijk Noorse opdrukken op de schouderbladen

Snelheidscontrole

GAASTERLAN-SLEAT – De politie heeft donderdag naar aanleiding van klachten snelheidscontroles gehouden op diverse plaatsen in de gemeente. 930 bestuurders passeerden de radar en 132 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij te hard reden.

Invordering rijbewijs

DRIESUM – De politie heeft donderdag rond 20.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige inwoner van Driesum. Tijdens een snelheid controle met de laser zagen agenten dat de 21-jarige op de Kolkenlaan, een 60 kilometer zone, 115 kilometer reed. Tegen de verdachte, beginnend bestuurder, is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

TERSCHELLING – De politie heeft donderdag een 20-jarige inwoner van Terschelling aangehouden voor diefstal en vernieling. Getuigen hoorden glasgerinkel bij het leegstaand hotel Europa aan de Europalaan. Toen zij een kijkje gingen nemen troffen zij de 20-jarige bij het hotel aan en waarschuwden de politie. De verdachte is aangehouden en was in het bezit van goederen uit het hotel. In het hotel bleken ook vernielingen aan te zijn gericht. Uit het politie onderzoek werd duidelijk dat er nog meer mensen betrokken waren bij de inbraak in het hotel. Inmiddels hebben twee 17-jarige verdachten zich gemeld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan