Politieberichten vrijdag 17 september.

Politie zoekt getuigen van inbraak in winkel
GROU- De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Gedempte Haven die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. Het is nog onduidelijk hoe men de winkel binnen is gekomen. Uit de winkel werden schoenen gestolen. Uit een aangrenzende zeilmakerij werden een telefoon en een televisietoestel gestolen. En 60–jarige inwoner van Grou deed aangifte. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie vordert rijbewijs van verwarde man in
DRACHTEN- De politie heeft donderdagmorgen het rijbewijs van een 78-jarige inwoner van Drachten ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn brommobiel rijden en aanstalten maken om de A7 op te rijden. Toen zij de man aanspraken bleek hij verward en vergeetachtig te zijn. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar het rijbewijs van hem werd ingevorderd, dit in verband met twijfels over de geschiktheid van de rijvaardigheid. De man werd overgedragen aan zijn eigen zorgkader. Zijn brommobiel werd eveneens onder gebracht naar het politiebureau.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval
TJERKGAAST – De politie heeft donderdagmiddag op de Strjitwei een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 73-jarige automobilist uit Witmarsum gewond raakte. Door een vermoedelijk te lage bloedsuikerspiegel raakte de man onwel. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit zijn beschadigde auto gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Aanhouding bij acties tegen drugsoverlast
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag op en rondom de Weaze wederom een actie gehouden om de overlast van met name drugsdealers terug te dringen. Tijdens de actie werd een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het verhandelen van harddrugs. Bij de man werden zes bolletjes met drugs gevonden. De drugs werden in beslag genomen en de verdachte werd voor nader onderzoek in gesloten. De afgelopen maanden werden al vaker van deze acties gehouden om de overlast van met name drugsdealers terug te dringen. Bij deze acties werden tientallen dealers aangehouden. De politie blijft ook de komende periode daar mee doorgaan. Ook tijdens de reguliere surveillance wordt de Weaze extra in de gaten gehouden. Bij (drugs)overlast wordt er dan ook direct opgetreden.

Verdachte aangehouden voor heling
LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond op de Voorstreek een 16-jarige inwoner van Burgum aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de jongen op straat een fiets had gekocht. Na controle bleek deze fiets van diefstal afkomstig te zijn. De fiets werd in beslag genomen en de Burgumer werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering vonden de agenten een mes in de kleding van de jongen. Ook dit mes werd in beslag genomen. De 16-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na ongeval
HEEG – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 21-jarige inwoner van Gouda ingevorderd. Surveillerende agenten kregen een melding dat op de Tuskenwei een auto te water was geraakt. Toen de agenten arriveerden op de plaats van het ongeval bleek dat de 21-jarige bestuurder met zijn auto in een ondiepe sloot was gereden. Hij en zijn twee passagiers kwamen met de schrik vrij. Na controle van de gegevens van de man bleek dat hij een rijontzegging tot eind oktober had. Omdat hij nog steeds in het bezit was van een rijbewijs werd deze door de agenten ingevorderd. Nadat dit was afgehandeld werden de drie door een taxi opgehaald. De zwaar beschadigde auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Lek prikken autobanden
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een onderzoek ingesteld bij een bedrijfspand op de Edisonstraat naar een aantal vernielingen. Agenten zagen dat bij zeven geparkeerde auto’s de autobanden waren lek gestoken. De auto’s stonden geparkeerd op het terrein van het bedrijf. De eigenaar moet nog aangifte doen van de vernieling.

112Fryslan

})