Voetgangers aangereden door spookrijder [update]

LEEUWARDEN – Een 73-jarige automobilist is maandagmiddag omstreeks kwart over een op het Beursplein ingereden op een groepje voetgangers.

De man kwam vanaf het Zuiderplein en reed tegen het verkeer in het Beursplein op. Toen hij schrok van een tegemoetkomende stadsbus reed ie tussen de afzethekken van de Beursbrug door de stoep op en schepte ter hoogte van het zebrapad diverse voetgangers.

Vier ambulances kwamen ter plaatse voor behandeling van de gewonden. De politie zette het Beursplein af, voetgangers konden via de brug langs het ongeval geleid worden. De spookrijder werd verdacht van rijden onder invloed en is aangehouden door de politie.

De verkeersongevallenanalisten hebben onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval en hebben de sporen vastgelegd. Berger Theo Faber sleepte de beschadigde Suzuki af.

Update 10:34 uur
Twee voetgangers uit De Knipe van 45 en 49 raakten zwaar gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een jongen van 16 eveneens uit De Knipe en een man van 73 uit Wergea werden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en Heerenveen. Een 53-jarige man uit Littenseradiel kon ter plaatse worden behandeld.

De 73-jarige bestuurder blies na het incident 300 ug/l op het ademanalyseapparaat. Deze man werd, na het afleggen van een verklaring, ’s avonds in vrijheid gesteld.

De politie gaat verder met het onderzoek en moet nog enkele betrokkenen horen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2iQ4RHHfcPY&feature=youtu.be[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan