Leeuwarden – Woensdagmiddag rond 14.55 worden er 2 ambulances naar de Dammelaan gestuurd.

Onderweg wordt er ook het sein ‘PRIO 1 aanrijding beknelling’ gegeven voor de brandweer van Leeuwarden die daarop uitrukt, maar later door MKF door moeten rijden met PRIO 2.

Aangekomen blijkt dat een verwarde man frontaal op een uit tegenovergestelde richting komende auto is ingereden. Al snel blijkt dat dezelfde man net ervoor  een aanrijding op de kruising Luchtenrek/Brandemeer heeft gehad, waarna hij is doorgereden over de stoep, aldus ooggetuigen. Vervolgens over de kruising in aanrijding kwam met een auto uit tegenovergestelde richting. Waarbij allebij de auto’s total los zijn geraakt.

Omstanders gingen er snel op af en hielpen de man uit de auto, waarna ze de man met goeie wil even in een andere auto hebben laten zitten. De hulpdiensten hebben gezamenlijk het slachtoffer eruit gehaalt zonder de auto open te knippen, waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Verkeers ongevallen Analyse kwam ook om te kijken hoe dit ongeval kon gebeuren.

Tip: Haal het slachtoffer van een aanrijding nooit uit zijn eigen auto weg (tenzij er gevaar dreigt). Als u een slachtoffer van een verkeersongeval in uw eigen auto zet, kunnen hulpdiensten vanwege de ernst van de verwondingen, besluiten de auto open te knippen om het slachtoffer rechtop uit de auto te halen.

Foto’s: © E.Tjallings

112Fryslan

})