Solo ambulance op zijn kant na aanrijding

LEEUWARDEN – Een solo ambulance is woensdagmiddag rond half drie op zijn kant beland na een aanrijding op de kruising Aldlansdyk met de Henri Dunantweg.

Een personenauto zag de met spoed rijdende solo-ambulance niet op tijd aankomen en ramde deze vol in de passagierszijde. De solo-ambulance kwam door de klap op zijn zij terecht en schoof met de achterkant tegen een verkeersportaal aan.

De brandweer en meerdere ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan hun collega en de inzittende(n) van de personenauto. De brandweer heeft eerst de solo-ambulance gestabiliseerd en vervolgens de bestuurster geholpen om uit de ambu te komen. Zij kwam met de schrik en mogelijke lichte verwondingen vrij.

De inzittende(n) van de de personenauto zijn door de brandweer uit de auto geknipt. De deuren en de deurstijl aan de passagierszijde werden hiervoor weggeknipt. Het slachtoffer is per ambulance naar het MCL gebracht.

De politie had de handen vol met het regelen van het verkeer op de drukke kruising. Verkeer richting Drachtsterplein moest omrijden. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Bergers Theo Faber en Ketellapper hebben de voertuigen geborgen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=20up9hdEQXE[/youtube]

[zideo]playzideo=6c49575a6e313174[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan