Ravage na grote brand in Dokkum bij daglicht: 15 auto’s beschadigd

DOKKUM – De schade door de zeer grote brand vannacht is bij daglicht goed zichtbaar, vele auto’s raakten door de vlammenzee beschadigd en de kringloopwinkel is volledig verwoest.

In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een winkelpand met een kringloopwinkel en een hengelsportzaak aan de Polle: Kringloopwinkel in Dokkum volledig verwoest door zeer grote brand. Al voordat de brandweer ter plaatse was, was er sprake van een enorme vuurzee en stonden er al auto’s in de brand. Een appartementen complex naast de brand werd bedreigd door het vuur, daarom werden alle bewoners geëvacueerd. 35 bewoners hebben de nacht doorgebracht bij familie of in hotels. De brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met het nablussen van de enorme brand.

Bij daglicht is de schade goed te zien. Het pand waar onder andere de kringloopwinkel gevestigd zat is volledig verwoest. Bij het appartementencomplex zijn diverse ramen geknapt door de hitte, maar overslag van het vuur kon voorkomen worden. Dit doordat de brandweer direct het complex nat is gaan houden.

Auto’s die tegen het winkelpand aan stonden zijn door de brand zwaar beschadigd geraakt of volledig uitgebrand, het gaat om circa 15 auto’s.

R. Kiestra