Fryslân, 12-06-2008 • Politieberichten van woensdag 11 juni 07.00 uur t/m donderdag 12 juni 07.00 uur.

Leeuwarden: diefstal stroomkabelsDe politie heeft woensdagochtend een onderzoek ingesteld naar de diefstal van krachtstroomkabels vanaf een bouwterrein aan de Robert Kochstraat.  Het gaat om twee 380 volt kabels van 25 meter elk. Namens het bedrijf deed een 56-jarige man uit Niawier aangifte.

Leeuwarden: inbraak winkel De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Lieuwenburg in de avond of nacht van dinsdag op woensdag. Men kwam binnen  na het vernielen van een ruit van de voordeur. De kassalade met een klein geldbedrag werd gestolen. Namens het bedrijf deed een 44-jarige man uit Hurdegaryp aangifte.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor mishandelingDe politie heeft woensdagmiddag op de Noorderweg een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden was bij een snackbar aan de Voorstreek naar binnen gegaan. Hij was gewond aan zijn gezicht en raakte buiten bewustzijn. Een medewerkster waarschuwde direct de hulpdiensten. Het ambulancepersoneel en de agenten waren snel ter plaatse. Op aanwijzing van een omstander kon op de Noorderweg de 38-jarige worden aangehouden. De 28-jarige Leeuwarder werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Terschelling West: fietsster gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagmiddag op de Dellewal een aanrijding afgehandeld, waarbij een 72-jarige fietsster uit Zuidlaren gewond raakte. De vrouw werd aangereden door een 14-jarige fietser uit het Duitse Weeze. De 72-jarige werd per ambulance overgebracht naar de huisartsenpraktijk op West. De 14-jarige kwam met de schrik vrij.

Workum: auto in brandDe politie heeft woensdagmiddag de brandweer van Workum geassisteerd bij een brand in een auto op de Buterikkers. De 37-jarige eigenaar parkeerde zijn auto op de oprit. Hij verliet het voertuig en rook toen een brandlucht. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

Heerenveen: politie houdt winkeldief aanDe politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Dracht een 18-jarige jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had bij meerdere winkels artikelen weggenomen, zoals zonnebrillen, slippers en broeken.  In één van de winkels werd hij betrapt door het winkelpersoneel. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Leeuwarden: snelheidscontrole na klachten buurtbewonersDe politie heeft woensdagmiddag naar aanleiding van klachten van buurtbewoners van 15.45 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stinzenflora. Tijdens de controle passeerden 50 voertuigen. Alle bestuurders hielden zich aan de toegestane snelheid.

Jirnsum: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft woensdagmiddag op de Butlanswei het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Akkrum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met de lasergun met 116 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de Akkrumer ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Kollumerzwaag: vrouw gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft woensdagavond op de Foarwei een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 71-jarige inwoonster van Kollumerzwaag gewond raakte. De vrouw reed met haar scootmobiel tegen een middengeleider, waarna haar karretje kantelde. Hierbij liep slachtoffer letsel op aan haar been en arm. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Hindeloopen: politie onderzoekt diefstal bootDe politie onderzoekt de diefstal van een speedboot. De aluminium boot van het merk Buster werd tussen zondagavond en woensdagavond weggenomen achter een woning aan De Munnik. De boot lag daar afgemeerd. De 38-jarige eigenaar uit Hindeloopen heeft aangifte gedaan.

Harlingen: voetganger gewond na aanrijdingDe politie heeft woensdagavond een aanrijding op de Kimswerderweg afgehandeld, waarbij een 17-jarige voetganger uit Harlingen gewond raakte. De jongen stak plotseling de weg over en een 73-jarige automobilist uit Harlingen kon hem niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg en het slachtoffer kwam ten val. Hij liep hierbij letsel op aan zijn been en werd ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Zwaagwesteinde: politie onderzoekt verlaten plaats na ongevalDe politie onderzoekt het verlaten van de plaats na een ongeval. Woensdagavond reed een 54-jarige automobilist uit Kollumerpomp over de Zuiderstationsstraat. De bestuurder zag uit tegenovergestelde richting een auto met behoorlijke snelheid naderen. De 54-jarige stopte uit voorzorg al ruim voor de afslag met de Kuikhornsterweg. De bestuurder van de andere auto verloor in de bocht de macht over het stuur. Hij kon nog net een frontale aanrijding voorkomen, maar raakte wel de auto van de man uit Kollumerpomp. De veroorzaker stopte niet en ging er direct met hoge snelheid vandoor. De 54-jarige zette de achtervolging in en wist de auto uiteindelijk op een terrein van een garage aan de Voorstraat klem te rijden. De man uit Kollumerpomp liep naar de auto toe en sprak de twee inzittenden aan. Het duo wilde absoluut niet dat de politie werd gewaarschuwd. Toen de man dit wil deed, gingen de twee er vandoor. De auto lieten ze achter. De politie kwam ter plaatse en er werd een onderzoek ingesteld. Tevens werd de auto van de twee mannen door een bergingsbedrijf afgevoerd. De eigenaar van de auto kan één dezer dagen een bezoek van de politie verwachten.

Leeuwarden: inbreker overlopenDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Barent Fockesstraat. Woensdagavond kwam de 26-jarige bewoonster thuis. Ze zag een voor haar onbekende man in de woonkamer staan met een laptop in zijn hand. De inbreker schrok en ging er snel met de laptop vandoor. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Witmarssum: gaslekkage na werkzaamhedenDe politie heeft woensdagavond de brandweer en Essent geassisteerd bij het dichten van een lek in een gasleiding.  Tijdens graafwerkzaamheden aan de Mulierlaan werd de leiding geraakt. De omgeving werd door de politie ruim afgezet. De brandweer creëerde een waterscherm rondom de kapotte gasleiding. De leiding werd afgesloten, waarna het lek gedicht kon worden. Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor helingDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Grote Hoogstraat een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen dat de man een fiets had met een verbroken slot. De Leeuwarder verklaarde dat hij de fiets voor een klein bedrag had gekocht. De verdachte werd hierop aangehouden op verdenking van heling. De fiets werd inbeslaggenomen. Tijdens de fouillering van de Leeuwarder vonden de agenten een groot aantal fietssleutels. Ook deze werden in beslag genomen. De 30-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan

})