Politieberichten Van Maandag 27 November 07.00 uur t/m Dinsdag 28 November 07.00 uur

Lemmer: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Pasveer, waarbij een 50-jarige fietser uit Lemmer gewond raakte. De man stond in een voorsorteervak te wachten voor tegemoetkomend verkeer. Een achteropkomende automobilist, een 19-jarige inwoner van Lemmer, raakte de fietser. Hij kwam ten val en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Makkum: inbraak in caravanDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een caravan op een camping aan De Holle Poarte. Tussen zondagavond en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de caravan werden onder andere een televisie, een magnetron en een bolderkar weggenomen. Een 37-jarige inwoonster van Sneek deed aangifte.

Sibrandabourren: twee fietsers gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Spearsterdyk, waarbij twee fietser van 13 jaar uit Tersoal en Sibrandabourren gewond raakten. Een 24-jarige automobiliste uit Tersoal passeerde op de Spearsterdyk een brug, waarna ze volgens eigen zeggen door de lichten van een tegenligger werd verblind. Hierdoor zag ze twee fietsers die voor haar reden te laat en een aanrijding was het gevolg. Beide jongens kwamen ten val en zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Burgum: rijbewijs ingevorderd na ongevalDe politie heeft maandagavond een 60-jarige automobilist uit Burgum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was op de Oude Commissieweg met zijn auto van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Hij liep hierbij geen letsel op. Omdat er een vermoeden bestond dat de Burgumer onder invloed van alcohol zijn voertuig had bestuurd werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 615 ug/l. De man kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Hemdijk. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werden een  aantal portofoons en een geldkistje met daarin een geldbedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. Namens de school deed een 59-jarige inwoner van Sneek aangifte.

Goingarijp: brand in melkstalDe politie heeft maandagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in de melkstal van een boerderij aan de Ballingbuer. De 46-jarige bewoner hoorde een harde knal en zag dat er brand bij melkinstallatie was uitgebroken. Samen met zijn 19-jarige zoon probeerde hij de brand te blussen met een brandblusser. De twee werden al snel geholpen door de brandweer. Deze kon echter niet voorkomen dat er in het dak van de stal een groot gat ontstond. Het woongedeelte van de boerderij liep geen schade op. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Er deed zich bij de brand geen persoonlijk letsel voor.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})