Politieberichten Van: Dinsdag 5 September 07.00 uur t/m Woensdag 6 September 07.00 uur

Joure A7: oplichter door politie aangehoudenDe politie heeft dinsdagochtend op de A7, nabij de afslag Joure West, een 41-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. Agenten controleerden op de Oppenhuizerweg, vlak na de minirotonde, een voertuig. De agenten zagen dat de Amsterdammer de rotonde in zijn geheel nam en weer terugreed richting de A7. Omdat het vermoeden bestond dat de man de controle wilde ontlopen werd de achtervolging ingezet. Op de A7, nabij de afslag Joure West, werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet. Tijdens de controle die volgde kon hij geen geldig identiteitsbewijs tonen. Omdat er een vermoeden bestond dat de man een valse identiteit opgaf werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij door de politie Amsterdam-Amstelland, Flevoland en Hollands-Midden werd gezocht voor oplichting en flessentrekkerij. De verdachte is overgedragen aan de politie Hollands-Midden voor nader onderzoek.

Fryslân: 85-jarige Tjibbe Bouma uit Dokkum vermistSinds zondagochtend 3 september wordt de 85-jarige Tjibbe Bouma uit Dokkum vermist. De man heeft ’s ochtends zijn huis aan de Heldersstraat in depressieve toestand verlaten en is per fiets vertrokken naar onbekende bestemming. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Tjibbe Bouma is een tengere man van 85 jaar, hij draagt een bril met een dik montuur en hij heeft zijn grijze haar achterover gekamd. Het is niet bekend welke kleding hij droeg ten tijde van zijn vermissing. Bouma is vertrokken op zijn oude herenfiets voorzien van zwarte fietstassen. Heeft u Tjibbe Bouma na zondagochtend nog gezien of weet u waar hij op dit moment is, neem dan contact op met de politie Fryslân via 0900 – 8844.

Haulerwijk: politie controleert bromfietsersDinsdagmiddag is tussen 14.00 en 16.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Haulerwijk en omgeving, met name op de Leeksterweg. Zeven bromfietsers werden gecontroleerd op de rollertestbank, vier gaven een te hoog vermogen af. De hoogst gemeten waarde was 1.8 kW. Daarnaast werd tijdens de controle nog eenmaal een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de helm.

Leeuwarden: aanrijding met letselDe politie heeft dinsdagavond een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Drachtsterweg. Een 38-jarige automobilist kwam vanaf de Waldwei en reed richting Leeuwarden. Ter hoogte van de afslag naar Zuiderburen stopte de man voor de verkeerslichten. Toen het verkeerslicht groen werd reed de man op. Op dat moment kwam van links, komend uit de richting van Goutum en gaande in de richting van Zuiderburen, een 17-jarige bromfietser uit Leeuwarden. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met verwondingen aan zijn rechterenkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Ongevalanalyse van de Friese politie heeft het ongeval in onderzoek. Ook zijn door de politie diverse getuigen gehoord. De auto en bromfiets zijn weggesleept. Een jonge inzittende van de auto heeft van de politie een zogenaamde Good bear ontvangen tegen de schrik.

Ferwert: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft woensdag omstreeks 00.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige automobilist uit Blije. De man werd gecontroleerd op de Ljouwerterdyk. Hier blies hij 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Exmorra: aanrijding met letselDe politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een ongeval op de Bolswarderweg. Een auto, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Piaam, kwam uit de richting van Bolsward en reed in de richting van Exmorra. Op een gegeven moment verloor de bestuurder, misschien door een technisch mankement aan de auto, de macht over het stuur. De auto raakte in de berm en vervolgens in de sloot. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De man heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Bureau Ongevalanalyse van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten vechtpartij aanDe politie heeft woensdag kort na middernacht twee mannen van 19 jaar uit Leeuwarden aangehouden op het Ruiterskwartier. Kort daarvoor was een bedreiging en beroving gemeld op de hoek Zaailand/Ruiterskwartier. Er zou ook een mes in het spel zijn. Ter plaatse werden vier mannen aangetroffen, die betrokken zouden zijn geweest bij een vechtpartij. Op aanwijzing van een getuige werden de twee verdachten aangehouden. Ook werd op straat een mes aangetroffen, dat in beslag genomen werd. De juiste toedracht is nog niet bekend. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})