Maandag 14 november

Politieberichten van maandag 14 november

Drankrijder rijdt zonder rijbewijs

FRANEKER- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag tegen een 37-jarige inwoner van Almelo proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcohol en met een ongeldig verklaard rijbewijs in een auto reed. Agenten zagen de man in de Burgemeester J. Dijkstrastraat rijden en besloten hem te controleren. Toen zij hem aanspraken bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Ook bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard te zijn. Daarnaast bleek dat hij nog een geldboete had open staan. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij op de ademanalyse 530 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

IJLST- De politie heeft zondagavond in de Jurjen Hooijmanstraat het rijbewijs van een 27-jarige inwoner van IJlst ingevorderd omdat de man onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken rook de man naar alcohol en moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 375 ug/l blies. Naast een proces-verbaal moest hij zijn rijbewijs inleveren en krijg hij een rijverbod van 5 uur. De man kreeg in 2009 ook al proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Gewonden bij aanrijdingen

HEERENVEEN/TJALLEBERD- De politie onderzoekt een aanrijding die zondagmiddag op de A7 ter hoogte van het verkeersplein Heerenveen plaatsvond. Daar botste een 18-jarige inwoner van Sint Johannesga, die op zijn motor reed, door nog onbekende oorzaak tegen een auto die bestuurd werd door een 41-jarige inwoner van Warffum en raakte daarbij gewond aan zijn been. De man kwam vanaf de A32 en nam de afslag A7 in de richting van Joure. Daarbij kwam hij ten val en botste tegen een auto. Door de aanrijding ontstond er een file. In deze file botste een auto, die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Grijpskerk, tegen de achterzijde van een auto die bestuurd werd door een 37-jarige inwoner van Hidaard. Alle inzittenden van beide auto’s, de 37-jarige echtgenote van de 37-jarige bestuurder, hun 9-jarige zoontje en een 7-jarige meisje zijn voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Na medisch onderzoek mochten alle vijf gewonden weer huiswaarts keren. De motorrijder ligt nog in het ziekenhuis.

Auto in beslag genomen na rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft zondagmiddag tegen een 33-jarige inwoner van Damwoude proces-verbaal opgemaakt omdat de man voor zoveelste keer werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het besturen van een auto tijdens een rijontzegging. Agenten zagen de man in een auto op de Groningerstraatweg rijden en besloten de bestuurder te controleren. Uit onderzoek bleek dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had in verband met het rijden onder invloed. Ook nu bleek bestuurder opnieuw onder invloed te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 590 ug/l blies. Naast een proces-verbaal, een rijverbod werd in overleg met de officier van justitie de auto in beslag genomen.

Gelegenheid maakt de dief

KATLIJK/NIJEBERKOOP- De politie onderzoekt twee auto-inbraken die zondagmiddag plaatsvonden op parkeerplaatsen. Uit een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Alberdalaan/Delleburen werd een damestas gestolen. Uit een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats de Katlijkerschar aan de Schoterlandseweg werd ook een handtas met pasjes, geld en een rijbewijs weggenomen. Een 45-jarige vrouw en een 38-jarige man, beiden inwoners van Heerenveen deden aangifte. De politie waarschuwt opnieuw mensen om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Politie zoekt getuigen diefstal pinpas

WOLVEGA – De politie zoekt naar aanleiding van de diefstal van een portemonnee van een 90-jarige inwoonster van Wolvega getuigen. De vrouw liep zaterdagmiddag op de Van Harenstraat toen zij omstreeks 17.15 uur werd aangesproken door een man die haar een reclamefolder aanbood. Zij weigerde de folder waarna een tweede man aan kwam lopen die vervolgens de portemonnee met daarin een bankpas uit haar tas wist te pakken. Ondanks het blokkeren van de pas, bleek een geldbedrag te zijn gepind na de diefstal. Het slachtoffer deed aangifte van de diefstal.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem wensen te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan