MINNERTSGA – Aan de Lange Dyk is de brandweer momenteel bezig met de bestrijding van een grote brand.

Rond kwart over 1 werd de brandweer van Menaldum opgeroepen voor een woningbrand. Een kwartier later werden een extra tankautospuit uit Sint Annaparochie en een hoogwerker uit Leeuwarden gealarmeerd. Inmiddels zijn ook de korpsen Franeker en Harlingen gealarmeerd voor onder andere groot water transport.

De woning staat naast een grote loods/stal met mogelijk paarden erin, er wordt ingezet op behoud van het bedrijfsgedeelte omdat de woning als verloren wordt beschouwd. De vlammen komen inmiddels uit het dak van de woning. De hoek Hearewei /Langedyk is afgezet. Blijf uit de rook,sluit ramen en deuren, rook is altijd gevaarlijk.

Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er ontwikkelingen zijn. Later een compleet verslag met foto’s online.

Update 14:35: Het bedrijf heeft 3 loodsen, in 1 daarvan zaten 10 paarden deze zijn reeds in veiligheid gebracht. De andere 2 loodsen zitten vol met vleeskuikens. De 3 loodsen zijn niet bij de brand betrokken.

Update 15:30: Rook trok door gunstige windrichting over de weilanden en daardoor niet over de paarden en loodsen. Sein brand meester is gegeven, brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen.

Live item gesloten, het artikel met fotoreportage staat inmiddels online: Woning naast loodsen in de as gelegd

Woning naast loodsen in de as gelegd

112Fryslan