DRACHTSTERCOMPAGNIE – Een speciaal team van de politie die zich bezighoudt met ontmanteling van drugslabs, is woensdag gestart in de woning waar dinsdagavond brand was.

De politie stuitte dinsdag op een drugslab, nadat er brand werd gemeld in de woning, zie: Mogelijk drugslab aangetroffen na brandmelding in Drachtstercompagnie

In de loop van woensdagochtend arriveerde het LFO(Landelijke Faciliteit Ontmantelen) van de politie bij de woning. Zij zijn gestart met onder andere onderzoek en opruiming. Medewerkers van het team kwamen met diverse jerrycans naar buiten melden omstanders. De woning wordt geventileerd met speciale ventilatoren, zodat de politie veilig kan werken.

De politie woordvoering wil tot op heden nog niet melden wat de politie exact heeft aangetroffen in de woning. Echter meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld moet worden, de kans is dus groot dat het om een drugslab gaat. Voor meer informatie over het LFO kijk op Politie.nl: Landelijke Faciliteit Ontmantelen

Update 14:30 Persbericht politie
De politie heeft dinsdagavond tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen in een woning aan De Skieding in Drachtstercompagnie. Het gaat zeer vermoedelijk om grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De politie heeft twee mannen van 34 en 40 jaar uit Den Haag aangehouden.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is woensdag naar Drachtstercompagnie gekomen om te onderzoeken wat er precies in de vaten zit en waar deze stoffen voor gebruikt kunnen worden. Daarna zullen de experts van het LFO de vaten ruimen en de chemicaliën laten vernietigen.

De brandweer kreeg dinsdagavond rond 19:15 uur een melding van een woningbrand aan De Skieding. Ter plaatse bleek er geen sprake van een brand, maar ging het mogelijk om een rookwolk als gevolg van een chemische reactie. In de woning troffen agenten samen met de brandweer de vaten aan. De woning is daarop meteen afgesloten en er is bewaking ingesteld.

De 34-jarige en 40-jarige mannen uit Den Haag zijn dinsdagavond in de omgeving van de woning aangehouden. Zij zitten vast en ze worden gehoord. De politie doet onderzoek naar de vondst van de chemicaliën. Zo wordt er op de vindplaats forensisch onderzoek verricht. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.