OPPENHUIZEN – De brandweer en politie hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een grote zoekactie gehouden naar een persoon die mogelijk in problemen zou zijn.

De hulpdiensten werden rond kwart voor drie opgeroepen voor een persoon te water aan de Bou. Brandweer Sneek kwam met een tankautospuit en duikers ter plaatse. Ook brandweer Heeg kwam ter plaatse met het oppervlaktereddingsteam.

Volgens een agent ter plaatse zouden meerdere, onafhankelijke personen iemand hebben horen schreeuwen om hulp. Zij konden echter niet achterhalen waar het geschreeuw vandaan kwam. Hierop werd de brandweer ingeschakeld om in het water te zoeken.

De brandweerduikers en het oppervlaktereddingsteam zijn lopend door omliggende sloten heen gegaan maar troffen hier niks aan. De hulpdiensten verplaatsen de zoektocht naar het water aan de Tsjerkebuorren. Dit omdat er mogelijk aanwijzingen waren dat er op een andere locatie iemand uit het water zou kunnen zijn geklommen. Voor zover bekend is ook hier niks aangetroffen.