DE WESTEREEN/WÂLTERSWÂLD – Op de Miedloane tussen Wâlterswâld en De Westereen zijn vrijdag in de vroege ochtend door gladheid drie ongevallen in korte tijd ontstaan.

De Miedloane was spiegelglad, waardoor er twee voertuigen in de naastgelegen sloot terecht kwamen. Een Duits bestelbusje was door de gladheid tegen de brug over de Petsleat gebotst. Het bestelbusje kon net op tijd tot stilstand komen, zodat alleen het motorblok deels doorboord werd door de brug.

Bij alle drie ongevallen raakte wonderbaarlijk niemand gewond. Doordat het wegdek spiegelglad was, is de gemeente eerst ter plaatse gekomen om het wegdek te strooien. Later kwam de berger ter plaatse en heeft in elk geval één voertuig uit de sloot gehaald.

Het Duitse bestelbusje bleef de hele ochtend staan om de spullen achterin over te laden. Het andere voertuig dat in de sloot lag, bleef om onduidelijke reden, grotendeels van de ochtend ook liggen. Met behulp van een kaartje werd gemeld dat er in dit voertuig in ieder geval geen slachtoffers meer aanwezig waren.

Ate Atema