Ernstig ongeval tussen trekker en auto

WIUWERT – Vrijdag heeft er aan het eind van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een trekker en een auto.

Net na vijven werden diverse hulpdiensten gealarmeerd. Dit waren onder andere de brandweerkorpsen van Mantgum en Leeuwarden, ambulances en diverse politie-eenheden. Vanwege de ernst van het ongeval werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam gealarmeerd. Normaliter zou de traumahelikopter uit Groningen worden gealarmeerd maar deze was elders ingezet.

Een tractor moest op de Froonackerdyk – N384 uitwijken voor een autobestuurder die wilde afslaan. Net op het moment van het uitwijken kwam er een tegenligger aan die tegen de trekker aanreed. De auto kwam onder de trekker tot stilstand op het fietspad naast de N384. Een mobiele kraan werd samen met de kraan van de hulpverleningswagen uit Leeuwarden ingezet om de trekker op te tillen, zodat de personenauto er onder vandaan kon worden gehaald.

Hierna zijn de hulpdiensten nog een geruime tijd bezig geweest om het slachtoffer te bevrijden. Na dik twee uur is het slachtoffer per traumahelikopter naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. De verkeersongevallenanalyse heeft ten tijde van het ongeval onderzoek gedaan.

Video: Robin Kiestra – www.112VideoLeeuwarden.nl

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k94jvUMYBco[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan