KOUFURDERRIGE – Een persoon is ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N354 tussen Hommerts en Woudsend. Ook twee andere personen zijn gewond geraakt.

Omstreeks twintig voor acht werden de hulpdiensten opgeroepen voor een verkeersongeval in Koufurderrige. Hier waren een pick-up en personenwagen met elkaar in botsing gekomen.

Omdat er een of meerdere personen bekneld zaten in de voertuigen, kwam de brandweer uit Woudsend met spoed ter plaatse. Ook de hulpverleningswagen uit Joure kwam ter plaatse met zichtschermen en zwaarder redgereedschap. Drie ambulances kwamen ter plaatse, evenals meerdere politie eenheden. Vanwege de ernst van het ongeval kwam ook de traumaheli uit Eelde ter plaatse met aan boord het mobiel medisch team, wat bestaat uit een arts en gespecialiseerde verpleegkundige.

Om te voorkomen dat er op de parallelweg een kijkersfile zou ontstaan heeft de brandweer ook zichtschermen geplaatst. De brandweer heeft een persoon uit de auto geknipt waarna deze overgedragen is aan ambulance personeel en mobiel medisch team. De bestuurder van de personenwagen is met ernstig letsel met de traumaheli overgebracht naar het UMCG. Twee andere slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, hun letsel leek in eerste instantie niet ernstig.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de hoofdweg afgesloten en werd alle verkeer via de parallelweg geleid. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, de forensische opsporing verkeer kwam hiervoor ter plaatse.

Lammert Homma

})