Dinsdag 30 oktober

Politieberichten van dinsdag 30 oktober

Lood gestolen van dak sportcomplex

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de diefstal van lood van een dak van een sportcomplex aan het Soldatendijkje. Maandagochtend ontdekte een medewerker dat er voor zo’n 60 meter aan lood van het dak was weggenomen. Twee weken eerder was dit ook al gebeurd. Het is onduidelijk hoe men op het dak is gekomen. Ook nu werd weer aangifte gedaan.

Agressieve winkeldief aangehouden

HEERENVEEN – De politie heeft maandagmiddag een 36-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld. De man werd betrapt door het personeel van een winkel aan het Jisterplein toen hij enkele artikelen wilde stelen. De 36-jarige verliet de winkel en uitte daarbij ernstige bedreigingen richting het personeel. Desondanks besloten ze om de man te volgen. Daarbij werden ze geholpen door een aantal omstanders. De politie was snel met meerdere eenheden ter plaatse. Op de Ratelaar kon een motoragent de winkeldief aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het personeel van de winkel deed aangifte.

Fietsster aangereden

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag op deReviusstraat een aanrijding onderzocht, waarbij een 24-jarige fietsster uit Sneek ten val kwam. De vrouw kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobiliste uit Franeker. Een aanrijding was dan ook het gevolg. De fietsster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze geen letsel had opgelopen en ze mocht dan ook al weer snel naar huis. De hevig geschrokken automobiliste kreeg van de agenten slachtofferhulp aangeboden.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan