Dinsdag 25 oktober

Politieberichten van dinsdag 25 oktober


Inbraak in woning

MAKKINGA – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bakkerskamp. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werden onder andere twee laptops gestolen. De 31-jarige bewoner deed aangifte.

Man met scootmobiel te water

DE KNIPE – Een 69-jarige inwoner van Mildam is maandagochtend met zijn scootmobiel te water geraakt in een sloot langs de Jan Jonkmanweg. Een voorbijgangster zag dit alles gebeuren en waarschuwde direct de hulpdiensten via 1-1-2. Ook zorgde ze ervoor dat de man met zijn hoofd boven water bleef. Agenten en medewerkers van de ambulance en de brandweer haalden het slachtoffer vervolgens uit het water. De man werd uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Weedkwekerij

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur in een pand aan de Magnesiumweg een weedkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van een melding dat er in het pand ingebroken werd, gingen agenten poolshoogte nemen. Een deur van het pand was opengebroken maar er werd niemand meer aangetroffen. Wel werd er in het pand een weedkwekerij aangetroffen. In de kwekerij waren echter geen planten meer aanwezig. De kweekapparatuur is in beslag genomen.

Auto leeg aangetroffen

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van een blauwe BMW die in de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht leeg achtergelaten werd op de Stationsweg. Agenten troffen de auto aan midden op de rijbaan. Onderzoek wees uit dat de bestuurder het trottoir geraakt had en dat vermoedelijk hierdoor een stuurstang afgebroken was. De BMW is in beslag genomen en afgesleept.

Inbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan het Van Miereveltplantsoen. Maandag tussen 17.00 uur en 21.00 uur werd hier ingebroken. De daders zijn via de achterzijde het pand binnengegaan. Uit de woning werden onder andere sieraden, een laptop en een portemonnee gestolen.

Rijbewijs ingevorderd

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige inwoner van Heerenveen. De man was op het Oostergoplein betrokken bij een aanrijding. Omdat het vermoeden bestond dat hij alcohol gebruikt had, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 365 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

DRONRYP – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan It Sylstring. Tussen zondag 23 oktober 17.45 uur en maandag 13.15 uur werd hier ingebroken. De dader(s) kwam(en) binnen door een raam open te breken. De woning werd doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Straatroof

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof die maandag rond 15.30 uur plaatsvond op de Haskeruitgang. Een 84-jarige inwoonster van Heerenveen die hier in haar scootmobiel reed werd beroofd van haar tas. Twee personen op een scooter gingen naast haar rijden en pakten de tas uit het mandje van het invalidenvoertuig. De daders reden weg in de richting van de wijk Nijehaske. De scooter was overwegend zwart maar er zaten ook rode stukken op. De politie wil graag in contact komen met getuigen. De politie is bereikbaar via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Gewonde bij ongeval

DRACHTEN – De politie heeft maandag rond 15.00 uur geassisteerd bij een ernstig ongeval op de Zuiderhogeweg. Voor de rotonde bij de Tussendiepen was een file ontstaan en het verkeer op de rechterrijstrook stond stil. Een 13-jarige inwoner van Drachten stak op dat moment de Zuiderhogeweg over maar had niet in de gaten dat het verkeer op de linkerrijstrook nog wel door kon rijden. De Drachtster werd geschept door een bestelauto en meegesleurd. Hierbij bleef het slachtoffer met zijn rugzak aan de auto hangen. De 13-jarige is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Doorrijden na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 15.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Harlingersingel. Een 87-jarige inwoner van Leeuwarden stak met zijn fiets de rotonde met de Harlingersingel over. Op dat moment reed een auto met hoge snelheid de rotonde op in de richting van de Vrouwenpoort. De 87-jarige botste tegen de auto en raakte licht gewond. De bestuurder van de auto reed door. Getuigen van de aanrijding noteerden het kenteken van de auto. Het is inmiddels bij de politie bekend wie de bestuurder van de auto was en er wordt nader onderzoek ingesteld.

Vrachtauto rijdt tegen bushalte

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 15.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Vredeman de Vriesstraat. Een 54-jarige inwoner van Kollum was met een vrachtauto tegen het glazen dak van een bushalte gereden. Het glas van het dak ging hierdoor kapot en viel naar beneden. Een 19-jarige inwoonster van de Triemen die in de bushalte zat raakte door glassplinters gewond en is voor behandeling naar een huisarts gebracht.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan