LEMMER – De brandweer is vrijdagmiddag ingezet voor een medische noodsituatie op een bootje in de sluis aan de Sluisweg.

Rond kwart voor een in de middag werden brandweer Lemmer en de hoogwerker van Heerenveen opgeroepen om met spoed naar de Sluisweg te gaan voor hulp aan het inmiddels aanwezige ambulancepersoneel. Op een bootje in de sluis was een medische noodsituatie ontstaan. De patiënt moest zo snel mogelijk uit het bootje worden gehaald, om vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis te kunnen gaan.

De brandweer wordt regelmatig ingezet voor afhijsingen, waarbij mensen van hoogte uit de woning gehaald moeten worden. Dit vanwege medische of praktische redenen, wanneer het bijvoorbeeld niet kan via de normale trap. In dit geval moest de brandweer iemand van lager gelegen omhoog hijsen, gelukkig kunnen de hoogwerkers van de brandweer ook lager dan de oppervlakte.
Met de hoogwerker werd deze niet-alledaagse klus goed afgerond, de patiënt is overgedragen aan ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto’s Brandweer Lemmer

Redactie

})