OOSTERWOLDE – Een persoon is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gasexplosie die zaterdag plaatsvond aan de Gijenham. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De explosie in een van de 13 appartementen vond zaterdagavond rond zes uur plaats. Bekijk ons artikel van gister over de gasexplosie voor meer informatie en foto’s: Gewonde bij gasexplosie in appartement in Oosterwolde

Tijdens het ontruimen van het complex stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij.
Er is een 26-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond.

Rol bij explosie
Bij de explosie is een 21-jarige man uit Oosterwolde gewond geraakt. Hij is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De 26-jarige man, die werd aangehouden, zal vandaag worden gehoord over zijn rol bij de explosie.

Verschillende hulpdiensten
Het gebouw waar de explosie plaatsvond, is zwaar beschadigd geraakt. Omdat verschillende hulpdiensten moesten samenwerken, werd opgeschaald naar GRIP1. Het complex werd door de brandweer en de Veiligheidsregio Fryslân ontruimd.  Bewoners van de appartementen zijn elders opgevangen. Na onderzoek van experts blijkt dat het gebouw voor nu onveilig is. Voor de bewoners wordt vervangende huisvesting geregeld.

Kleine hennepkwekerij
Tijdens de ontruiming stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij. Zodra de situatie in het pand veilig is, zal de politie ook onderzoek gaan doen naar de aangetroffen hennepkwekerij.

Heeft u tips of beelden?
De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken. Mogelijk heeft u nog andere informatie of zelfs camerabeelden van de explosie. Heeft u tips of beelden? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook doorgeven via Politie.nl of onderstaand tipformulier.

Redactie