OOSTERWOLDE – Een appartementencomplex aan de Gijenham is zaterdagavond door de hulpdiensten ontruimd nadat er een gasexplosie had plaatsgevonden.

Rond zes uur kwam de melding van een explosie binnen op de meldkamer Noord Nederland. Politie, brandweer en ambulance werden met spoed naar de locatie gestuurd. In een appartement op de bovenste verdieping had een gasexplosie plaatsgevonden, waardoor het gebouw beschadigd raakte. Daarom werd er opgeschaald naar middel hulpverlening en al snel daarna grip-1.

Door de kracht van de explosie raakte de zijgevel van het gebouw beschadigd, een deel van de gevel is naar buiten gekomen en er zijn scheuren ontstaan in de muur. De hulpdiensten hebben uit voorzorg het hele appartementencomplex ontruimd. De bewoners van 13 appartementen zullen opgevangen worden. Of en wanneer zij weer terug kunnen naar hun woning, is nog niet bekend. Er zal eerst onderzoek gedaan moeten worden of het gebouw deels veilig is of kan worden gemaakt.

Een persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op dit moment is bij ons niet bekend of er meer gewonden zijn.