LEMMER – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag enkele uren in het IJsselmeer bij Lemmer aan het zoeken geweest na de melding dat er een zwemmer vermist zou zijn geraakt.

Onder andere de KNRM rukte vanaf meerdere stations uit, de kustwacht zocht met een helikopter mee en ook de Friese brandweer rukte met meerdere eenheden uit om te helpen zoeken.

De zwemmer zou rond het middaguur uit het zicht zijn verdwenen, waarop de zoekactie is gestart. Volgens een woordvoerder van de KNRM is er gezocht naar een volwassen man. Rond 15:00 uur werd er besloten de zoekactie door de KNRM en de brandweer te staken. Eerder al vertrok onder andere de kustwacht, omdat ook zij geen beeld kregen van het slachtoffer.

Door de politie is nog Sonar-apparatuur ingezet om vanaf het oppervlakte zoekslagen te maken, in de hoop de man aan te treffen. Badgasten op het strand werden door de politie enige keren teruggefloten toen zij het water in wilde gaan om te recreëren.

Update 22:30
De vermiste zwemmer, een 51 jarige man, is overleden. De politie maakte rond half elf zaterdagavond bekend dat het lichaam van de man is gevonden.

})