LEEUWARDEN – Een vrouwelijke steward is zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij de laatste training voor de Friese derby, nadat zwaar vuurwerk bij haar voet ontplofte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De vrouw van ongeveer 20 jaar oud stond op het veld en liep op een stuk vuurwerk af om dit uit te trappen. Het bleek echter niet om een fakkel of rookbom te gaan maar om zwaar knalvuurwerk. Op het moment dat ze het vuurwerk wilde uittrappen ontplofte dit. EHBO’ers en andere stewards schoten direct te hulp. Onder luid applaus van zowel de voetballers als de supporters werd de steward door EHBO-personeel van het veld geholpen.

De vrouw kreeg in de catacomben van het stadion een verdoving tegen de pijn. Ze is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De vuurwerkbom zou vanaf de noord-tribune zijn gegooid. De politie en Cambuur zijn een onderzoek gestart om de dader te achterhalen.

Update:

De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op het politiebureau aan de Holstmeerweg. Hij wordt ervan verdacht zaterdagochtend iets wat lijkt op een vuurwerkbom op het grasveld in het stadion te hebben gegooid tijdens de training van SC Cambuur.

Toen dit ontplofte, raakte een 21-jarige steward van de voetbalclub daarbij ernstig gewond aan haar been. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en wordt daar geopereerd. De man heeft zich rond het middaguur zelf gemeld bij het politiebureau. Hij is aangehouden en zit vast. De politie onderzoekt de zaak, onder meer door forensisch onderzoek naar de samenstelling van het projectiel.

112Fryslan