LEEUWARDEN – Maandag aan het eind van de ochtend heeft er een kleine maar felle brand gewoed, hierbij is één persoon zwaargewond geraakt.

In een schakelkast is brand onstaan, hierbij is een persoon gewond geraakt. In eerste instantie was er alleen een ambulance gealarmeerd, maar als deze bij Friesland Foods op de Pieter Stuyvesant ter plaatse komen, wordt ook de brandweer van Leeuwarden gealarmeerd. Deze is ter plaatse geweest en heeft de nodige nablus werkzaamheden uitgevoerd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurt en hoe dit heeft kunnen gebeuren is verder nog niet bekend.

Leeuwarden: man gewond na bedrijfsongevalDe politie heeft maandagochtend het personeel van de ambulance en de brandweer geassisteerd bij een ongeval in een bedrijf aan de Pieter Stuyvesantweg. Een 53-jarige inwoner van Harlingen raakte tijdens werkzaamheden in een schakelruimte gewond. Door vermoedelijk kortsluiting ontstond er een vuurbal. Het slachtoffer is met brandwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Later die dag werd hij overgebracht naar het UMCG in Groningen. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

112Fryslan