Politieberichten van zondag 9 oktober

Invordering rijbewijs

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond 21.00 uur op de N 31 ( Waldwei) het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige inwoner van Kampen. Tijdens een controle zagen agenten dat de 43-jarige 162 kilometer per uur reed waar 100 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding

APPELSCHA – De politie heeft zaterdag rond 12.30 uur een 41-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van diefstal van gebruikte metalen. Agenten kwam bij de 41-jarige thuis omdat ze hem moesten spreken over een politiezaak. Ze troffen de 41-jarige thuis aan terwijl hij bezig was met het scheiden van verschillende soorten metaal. De Appelschaster verklaarde dat hij het ijzer weggenomen had uit een oud fabriekspand. In de schuur van de woning werden nog vijf zakken met hierin kabels aangetroffen. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Brandstichting

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag rond 23.30 uur een 15-jarige en een 18- jarige, beide inwoners van Leeuwarden, aangehouden voor brandstichting. Een getuige zag dat er in de Leeuwerikstraat door twee personen een container in brand werd gestoken. Het lukte de getuige om de 15-jarige aan te houden maar de 18-jarige ging er vandoor. Agenten troffen de 18-jarige aan in de Mozartstraat. Hij is aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur een 31-jarige inwoner van Scharnegoutum aangehouden voor mishandeling. De 31-jarige had zich in een café aan de Kruizebroederstraat vervelend gedragen en werd door de portier uit het café gezet. De 31-jarige was het hier niet mee eens en gaf de portier een kopstoot. Door de inmiddels gewaarschuwde politie is de verdachte aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Belediging

BEETSTERZWAAG – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur een 19-jarige inwoner van Beetsterzwaag aangehouden voor belediging. De 19-jarige schold op het kermisterrein aan de Vlasstraat een agent uit. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur een 39-jarige inwoner van Raalte aangehouden voor vernieling van ruiten. Getuigen zagen dat de 39-jarige enkele ruiten vernielde van een woning aan de Grote Hoogstraat. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte verderop in de Grote Hoogstraat aangetroffen. De 39-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen en in het politiebureau beledigde de verdachte agenten. De 39-jarige is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Inbraak woning

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Brandemeer. Tussen vrijdag 7 oktober 18.30 uur en zaterdag 8 oktober 13.20 uur werd hier ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door het slot van een deur te forceren. Uit de woning werden sieraden en een laptop gestolen.

Bezit cocaïne.

GROU – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Aldeboarn aangehouden voor het in bezit hebben van cocaïne. Personeel van een horecagelegenheid werd er door bezoekers op geattendeerd dat er in de toiletten mogelijk drugs gebruikt werd. Een medewerker trof de 20-jarige hier aan en deze was in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling agent

HARLINGEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een 17-jarige inwoner van Wijnaldum aangehouden voor mishandeling en belediging van een agent. In een horecagelegenheid aan de Voorstraat hing een gespannen sfeer en de hulp van de politie werd ingeroepen. Omdat het 03.00 uur geweest was en er geen gasten meer toegelaten werden,bemoeide de 17-jarige zich hiermee en probeerde toch nog om gasten binnen te krijgen. Agenten hebben hem hierop aangesproken en gesommeerd om hier mee te stoppen. De Wijnaldermer trok zich hier niets van aan en ging door met zijn vervelende gedrag. De 17-jarige is vervolgens aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en mishandelde een agent. De 17-jarige is geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens zijn overbrenging beledigde hij de agenten. Op het politiebureau is hij ingesloten.

Auto in tuin

DE TIKE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geassisteerd bij de afhandeling een ongeval op de Master Iniawei waarbij een auto in een tuin gereden was. Bij de auto werd niemand meer aangetroffen. Via een mobiele telefoon die in de auto lag werd de eigenaar van de auto, een 20-jarige inwoonster van Eastermar, opgespoord. Zij vertelde tegen de politie dat ze samen met twee kennissen naar het dorpshuis gereden was. Deze twee kennissen hadden kans hadden gezien om de auto zonder haar toestemming mee te nemen. De 20-jarige deed dan ook aangifte van joy-riding. De politie is inmiddels op de hoogte van de identiteit van de beide mannen en tegen hen wordt een onderzoek ingesteld.

Wildplassen

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur een 27-jarige inwoner van Leeuwarder bekeurd voor wildplassen. Agenten zagen de man op de Noordkade tegen een gevel plassen. De 27-jarige weigerde zich te legitimeren en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werkte hij toch mee en heeft na zijn verhoor het bureau verlaten.

Poging inbraak

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 06.00 uur twee inwoners van Den Haag in de leeftijd van 28- en 29 jaar aangehouden voor poging tot inbraak. Getuigen zagen dat twee mannen in probeerden te breken bij een winkel aan de Galigastraat en belden via 112 de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de verdachten aan. Ook werden in de omgeving van de winkel handschoenen, petten en inbrekers werktuigen aangetroffen. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Invordering rijbewijs

HARLINGEN – De politie heeft zaterdag rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige inwoner van Harlingen. Agenten zagen de 50-jarige zonder verlichting op zijn bromfiets over de Zuiderhaven rijden. Aangezien het vermoeden bestond dat deze bestuurder alcohol gebruikt had, is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 685 ug/l. Tegen de Harlinger is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor belediging. De 19-jarige schold op het Ruiterskwartier agenten uit. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan