Politieberichten van zondag 9 mei.

Diefstal personenauto
ANJUM – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een personenauto. Op zaterdag 8 mei rond 22.30 uur parkeerde de eigenaar, een 20-jarige inwoner uit Anjum, zijn auto in de Mounebuorren. De Anjumer sloot de auto niet af en vergat de contact sleutel mee te nemen. Toen hij op zondagmorgen 9 mei rond 03.00 uur bij zijn auto kwam, was deze verdwenen. De gestolen auto is blauwe Opel Corsa voorzien van het kenteken 31-JR-PH. De politie wil graag in contact met mensen die weten waar deze auto nu is. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Mishandeling in horeca gelegenheid
SNEEK – De politie heeft in nacht van zaterdag 8 mei op zondag 9 mei een 18-jarige jongen uit Sneek aangehouden voor mishandeling. Rond 03.30 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid in de Kleine Kerkstraat. Door personeel van dit bedrijf was een jongen aangehouden die enkele gasten gebeten had. De agenten hebben Sneker, die niet meer aanspreekbaar, was aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Politie houdt mannen aan voor openlijk geweld
HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 mei op zondag 9 mei twee mannen, een 32-jarige inwoner uit Schiedam en een 34-jarige inwoner uit Heerenveen, op heterdaad aangehouden voor openlijke geweldpleging. Rond 04.30 uur zag een surveillerende agent de twee mannen op de Fok lopen. Aangezien er de laatste tijd regelmatig vernielingen worden gepleegd in deze omgeving, hield de agent de mannen in de gaten. Dit bleek niet voor niets de zijn want deze mannen liepen naar een geparkeerde auto en vernielden de buitenspiegel. De agent heeft de verdachten aangehouden en met behulp van ter plaatse gekomen collega’s overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek wees uit dat er op de looproute van de mannen nog meer auto’s beschadigd waren.

Politie houdt man aan voor mishandeling
HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 mei op zondag 9 mei een 39-jarige inwoner uit Heerenveen aangehouden voor mishandeling. Rond 04.30 uur werd bij de politie een melding ontvangen dat er een mishandeling was gepleegd in een horeca gelegenheid aan de Gedempte Molenwijk waarbij 3 personen gewond waren geraakt. Aan de hand van het door de slachtoffers opgegeven signalement kon de verdachte aan worden gehouden. Aanleiding tot de mishandeling was dat één van de aangevers een vraag stelde in de horeca gelegenheid over de kwaliteit van een broodje. Dit viel bij de Heerenvener in het verkeerde keelgat en hij begon de 3 mannen te slaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

Politie houdt man aan voor vernieling tuin
OUDEMIRDUM – De politie heeft een 40-jarige man uit Oudemirdum aangehouden voor vernieling. Rond 21.30 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een auto door een tuin was gereden in de Ikebosker. De auto was vervolgens weggereden. Surveilleerde agenten troffen de auto leeg aan op de Binnenwei. Het bergen van deze auto werd bemoeilijk door een grote groep mensen die op een feestje waren in de Binnenwei. Een paar lieden uit de groep probeerden te voorkomen dat de auto opgeladen werd. Aangezien de sfeer grimmiger werd is met behulp van een 2e politie eenheid de auto opgeladen en is het publiek op een afstand gehouden. De bestuurder van de auto bleek ook onder de feestgangers te zijn. Hij probeerde op de motorkap van zijn auto te klimmen maar gleed hiervan af en viel op straat waardoor hij gewond raakte. De agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aangezien de verdenking bestond dat de man de auto onder invloed van alcohol had bestuurd, werd een ademanalyse afgenomen. De verdachte blies 1060 ug/l.

Alcohol in het verkeer
FRYSLAN – De politie heeft dit weekend in de gehele provincie op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd.

[bullets]Zondag, 01.00 uur, Dorpsstraat Zorgvlied, een 35 jarige bestuurder uit Noordwolde, 510 ug/l; De man had ook geen geldig rijbewijs.
Zondag, 01.56 uur, Reitsmastrjitte Harkema, een 28 jarige bestuurder uit Harkema, 645 ug/l.
Zondag, 04.30 uur, Westergowei Hilaard, een 40 jarige bestuurder uit Leeuwarden, 745; De man was betrokken bij een eenzijdig ongeval, zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zondag, 05.00 uur Rijksweg A-7 ter hoogte van Haskerhorne, een 25 jarige bestuurder uit Urk 475 ug/l; Hij haalde met hoge snelheid een (onopvallende) politieauto in. De bestuurder bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.[/bullets]

112Fryslan