Politieberichten van zaterdag 7 maart 11.00 uur tot en met zondag 8 maart 11.00 uur

Bontebok: jongen gewond na val
De politie heeft zaterdagmiddag het personeel van de ambulance en de traumahelikopter geassisteerd bij een ongeval in een stal bij een woning aan de Eerste Compagnonsweg. Een aantal kinderen was op het dak van de stal geklommen, waaronder een 7-jarige jongen uit Bontebok. De 7-jarige zakte door een dakplaat en viel zes meter naar beneden. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd en vervolgens overgevlogen naar het UMCG in Groningen.

Harich: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Westerein een 19-jarige inwoner van Koudum aangehouden op verdenking van vernieling. De 19-jarige zat samen met vijf jongeren in een taxi. De chauffeur kwam tot de ontdekking dat er vernielingen in de taxi waren gepleegd. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse hielden de agenten de 19-jarige aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Sint Annaparochie: vrachtauto en bestelauto in brand gestoken
De politie onderzoekt de brandstichting in een vrachtauto en in een bestelauto. In de nacht van zaterdag op zondag verlieten agenten het politiebureau en zagen een grote brand. Op een onverhard pad nabij De Keeg stond een vrachtauto in brand. De brandweer kwam eveneens ter plaatse. Omdat het voertuig moeilijk te benaderen was, werd in overleg besloten om het voertuig gecontroleerd te laten uitbrandden. Zondagochtend vroeg kregen surveillerende agenten wederom een melding van een autobrand op de Hemmemaweg. De agenten gingen samen met de brandweer ter plaatse. De brandweer heeft het vuur geblust. Zowel de vrachtauto als de bestelauto kan als verloren worden beschouwd. De branden zijn vermoedelijk aangestoken en daarom stelt de politie een nader onderzoek in. Voor de branden is er met de twee auto’s door Sint Annaparochie gereden. Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Drachten: politie houdt twee verdachten aan voor diefstal
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag De Giek een 18-jarige inwoner van Drachten en een 18-jarige inwoner van Beetsterzwaag aangehouden op verdenking van diefstal van een verkeersbord. Surveillerende agenten kwamen een aantal keren dezelfde auto tegen. Toen de agenten over De Giek reden zagen ze bewuste auto staan voor een bedrijf. Er worden besloten om de twee inzittenden te controleren. In de auto vonden de agenten een verkeersbord. Hierop werden de twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie onderzoekt straatroof
De politie onderzoekt een straatroof in de Attaysteeg. Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden liep in de nacht van zaterdag op zondag over De Weaze toen hij plotseling door twee mannen de Attaysteeg werd ingetrokken. De 23-jarige werd daar mishandeld en beroofd van een klein geldbedrag. De politie heeft nog samen met slachtoffer gezocht naar zijn belagers. De twee werden echter niet meer aangetroffen.

Dokkum: politie houdt verdachte aan voor vandalisme
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Anjum aangehouden op verdenking van vernieling van fiets. De man tilde in de Hoogstraat een aantal fietsen op en nam er volgens één mee. Hij trapte daarbij tegen het achterwiel van de fiets. De man werd op de Markt aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor baldadigheid
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Compagnonsstraat een 27-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van baldadigheid tegen personen. Surveillerende agenten passeerden in een politieauto een groepje stappers. Vanuit de groep werd gericht een nog brandende sigaret in de richting van de half geopende ruit van de politieauto geschoten. De sigaret raakte nog net een stukje ruit anders had de agent de sigaret in zijn gezicht gekregen. De twee agenten stapten uit en liepen op de verdachte af. Ze wilden de man aanhouden. Pas na een worsteling lukte dit. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in 18 procesverbalen en rijverboden. In zes gevallen was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

[ul][li]Zaterdag om 22:30 uur, De Merk in Joure, 52-jarige automobiliste uit Heerenveen. De vrouw was met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden en vervolgens naar haar huis in Heerenveen gegaan. Hier werd de vrouw aangehouden.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag om 00:15 uur, Kerkewal in Gorredijk, een 47-jarige automobilist uit Gorredijk.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag om 00:20 uur, De Grensweg in Harlingen, een 38-jarige automobilist uit Harlingen.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag om 03.00 uur, Stadslaan in IJlst, een 24-jarige automobilist uit IJlst. De man was met zijn auto tegen een andere auto aangereden. De bestuurder had vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. Een getuige had het kenteken genoteerd, waarna de agenten de eigenaar van de auto gingen bellen. De 24-jarige kwam vervolgens naar de plaats van het ongeval en werd daar aangehouden. Tijdens de aanhouding ging een 22-jarige stadsgenoot zich er mee bemoeien. Hij sprak dreigende woorden richting de agenten. Ook hij werd aangehouden.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag om 04.50 uur, Groeneweg in Leeuwarden, een 38-jarige automobilist uit Huns.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag om 06.45 uur, Rengerslaan in Leeuwarden, een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden.[/li][/ul]

112Fryslan