Politieberichten zaterdag van 7 juli

Caravancontrole

WIRDUM – De politie heeft zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur een controle gehouden op technische staat- en belading van caravans en grote aanhangwagens. Deze controle vond plaats op de parkeerplaats Mandelan aan de A-32. Totaal zijn 35 caravans en 7 aanhangwagens gecontroleerd. Bij 11 voertuigen werden gebreken geconstateerd voor o.a. gladde banden, overbelading, geen (buiten) spiegels en te brede lading. Voor deze gebreken kregen de bestuurders een bekeuring.

Terecht door Twitter

SUDWEST-FRYSLAN De politie heeft zaterdag een onderzoek ingesteld naar de vermissing van een 12-jarige jongen uit Hemelen. De jongen was in de middag van huis weggegaan maar was niet meer thuis gekomen. Rond 23.00 uur was er door de buurtagent een Twitter bericht verspreid waarin het publiek op werd geroepen om uit te kijken naar de 12-jarige. Een inwoonster van Balk had het bericht ontvangen en zag de jongen door Balk lopen. Zij had hem aangesproken en hem mee genomen naar huis. Nadat het thuisfront van de 12-jarige op de hoogte was gebracht dat hij terecht was, is hij naar huis gebracht.

Motorrijder gewond na val

WITMARSUM – De politie heeft zaterdag rond 10.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een éénzijdig ongeval op de A-7 bij Witmarsum. Een 53-jarige inwoner van Harlingen reed met zijn motor over de A-7 uit de richting van de Kornwerderzand in de richting van Bolsward. Door onbekende oorzaak begon zijn motor te ‘trillen’ en verloor de 53-jarige de macht over het stuur waarna hij ten val kwam. Het slachtoffer viel op het wegdek en gleed een eind door. Mede doordat hij geen beschermende kleding droeg raakte hij zwaar gewond. Met een ambulance is de 53-jarige naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Automobilist zwaar gewond

LANGEZWAAG – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur geassisteerd bij een éénzijdig ongeval op de Hegedyk. Hier was een 40-jarige inwoner van Gorredijk door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De bestuurder raakte zwaargewond en is door de brandweer uit het zwaar beschadigde voertuig gehaald. Met een ambulance is de 40-jarige naar het UMCG ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Nachtrumoer

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 06.00 uur een 24-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor nachtrumoer. Naar aanleiding van een ruzie in de Kievitstraat werd de hulp van de politie ingeroepen. Agenten konden de ruzie sussen maar de 24-jarige bleef heel hard schreeuwen en schelden. Buurtbewoners werden hier wakker van maar de 24-jarige was, ondanks diverse pogingen van de agenten, niet tot bedaren te brengen. Uiteindelijk is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drie bekeuringen voor wildplasser

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur een 20-jarige inwoner van Sint Johannesga drie bekeuringen gegeven. Agenten zagen dat de 20-jarige in het centrum van Heerenveen, tussen het publiek, een plas deed. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De 20-jarige, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, bleek niet in het bezit te zijn van een identiteit bewijs. Hij gaf zijn naam op aan de agenten maar deze bleek na verificatie vals te zijn. Vervolgens gaf hij zijn de postcode op van zijn woonadres maar dit bleek ook niet te kloppen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn werkelijke identiteit duidelijk. Tegen de 20-jarige is proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een identiteit bewijs en het opgeven van een valse naam. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De verdachte gaf aan dat hij spijt had van zijn gelieg.

Rijden onder invloed van alcohol

KOLLUMERPOMP – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur een 18-jarige en een 19-jarige, beide inwoners van Warfstermolen, aangehouden voor het rijden onder invloed en wederspannigheid. Agenten zag op de Foijengaweg een auto rijden waarvan de alarm lichten een paar keer aan- en uit werden gedaan. Vervolgens stopte de auto op een parkeerplaats. Aangezien het vermoeden bestond dat de 19-jarige bestuurder alcohol gedronken had, moest hij mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 18-jarige was het hier niet mee eens en begon zich hier mee te bemoeien. Ook nadat de agenten hem opdracht hadden gegeven om weg te gaan, bleef hij recalcitrant en begon tegen de agenten duwen. De 19-jarige probeerde bij de agenten weg te komen en ging er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Door de agenten is pepperspray gebruikt waarna de verdachte is geboeid. Ook de 18-jarige is aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politie bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de 19-jarige, een beginnend bestuurder, teveel gedronken had. Hij blies 245 ug/l.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan