Fryslân, 08-02-2009

Leeuwarden: inbraak in woning, verdachte aangehouden.
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Doniastraat. Toen de bewoners thuiskwamen, rende een onbekende man hun woning uit. Hij had een LCD tv in zijn handen. Door direct 1-1-2 te bellen en door een goed signalement en loop richting door te geven, zagen surveillerende agenten de verdachte op de Oostergoweg staan. Zij zagen dat de man vervolgens een zwarte flatscreen televisie uit een tuin haalde en daarmee weg wilde lopen. De agenten konden de man vervolgens aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 37-jarige bewoner deed aangifte van de diefstal.

Oosterwolde: rijden onder invloed, geen rijbewijs
De politie heeft een 18-jarige inwoner van Beetsterzwaag een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man op Molenweg op een bromscooter rijden. Toen men de bestuurder een stopteken gaf, constateerden zij dat hij alcohol had gedronken. Uit onderzoek bleek, dat hij geen rijbewijs had. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 490 ug/l blies. De man kreeg proces-verbaal. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Leeuwarden: bedreiging met mes
De politie heeft een 19-jarige man uit Holwerd aangehouden op verdenking van bedreiging. Surveillerende agenten van het bike-team hoorden op de Nieuwestad geschreeuw. Toen zij naar de plaats reden, waar zij dit geschreeuw hadden gehoord, zagen zij een man staan die een groot mes in zijn handen had. Toen zij de man benaderden, gooide hij zijn mes weg en rende in de richting van het Nauw. Daar konden de agenten de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd in zijn kleding nog een mes aangetroffen. Beide messen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden en een 19-jarige inwoonster van Sint Annaparochie deden aangifte van bedreiging.

Sneek: aanhouding met verzet
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 28-jarige en een 23-jarige inwoner van Scharnegoutum aangehouden. Agenten zagen één van de beide mannen op straat staan urineren. Toen zij hem daar op aanspraken en hem proces-verbaal wilde geven, wenste de man niet mee te werken. Vervolgens besloten de agenten de man aan te houden. Daarbij begon hij zich tegen zijn aanhouding te verzetten. De andere man probeerde de aanhouding van zijn maat te belemmeren. Nadat beide mannen werden aangehouden, zijn de twee overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor en een proces-verbaal mochten ze bureau verlaten.

Leeuwarden: vernielingen aan auto’s, getuigen gezocht
De politie onderzoekt een aantal vernielingen aan auto’s. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. In de Maerten Gerritsmastraat werd een fles tegen het raam van een woning gegooid. Omwonenden zagen dat een spiegel van een auto werd geschopt door twee knapen op een fiets. In de M.H. Trompstraat bleek, dat daar ook nog eens vier auto’s waren beschadigd. Ook van deze auto’s waren de spiegels vernield. De verdachten zijn vermoedelijk in de richting van het centrum gefietst. Van de vernielingen wordt door de benadeelden aangifte bij de politie gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844

112Fryslan