Politieberichten van zondag 7 oktober

Man gewond na val van hoogte

MINNERTSGA – De politie heeft zaterdagochtend het personeel van de ambulance geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op deHearewei. Daar was een 41-jarige inwoner van Minnertsga tijdens werkzaamheden door een dak gezakt. De man maakte vervolgens een val van zo’n acht meter. Met letsel aan onder andere de rug werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Drie Roemenen aangehouden voor winkeldiefstal

STIENS – De politie heeft zaterdagmiddag dankzij alert winkelpersoneel drie Roemenen kunnen aanhouden op verdenking van winkeldiefstal. Twee Roemeense vrouwen van 24 en 27 jaar kwamen ’s middags een drogisterij aan deLangebuorrenbinnen. Ze waren alle twee in het bezit van grote tassen en het personeel vertrouwde dit niet. Ze besloten de twee goed in de gaten te houden. Het duo verliet de winkel en liep naar een andere drogisterij. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en meerdere agenten waren onderweg naar Stiens. Het personeel gaf aan dat de twee vrouwen bij een man in een auto waren gestapt en het dorp verlieten. Op deWythusterweikreeg de 33-jarige bestuurder een stopteken en een controle volgde. In de kofferbak van de auto vonden de agenten een tas voor de helft gevuld met nog nieuwe, nog verpakte, cosmetica. Daarnaast vonden agenten nog twee geprepareerde tassen. Deze tassen worden gebruikt om beveiligingspoortjes in winkels te kunnen omzeilen. Het trio werd daarop aangehouden. De auto met daarin de tassen en de cosmetica werden in beslag genomen. De drie Roemenen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Automobiliste en passagiere gewond na aanrijding

HICHTUM – De politie heeft zaterdagmiddag op deWestergoawei een aanrijding afgehandeld, waarbij een43-jarige automobiliste uit Dokkum en haar 10-jarige dochter gewond raakte. Een 26-jarige automobilist uit Wommels wilde de weg oversteken. Volgens eigen zeggen werd hij daarbij gehinderd door de lage stand van de zon. Toen de man op wilde rijden, kwam hij in botsing met de automobiliste uit Dokkum. De vrouw en haar dochtertje raakten daarbij gewond en werden daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De bestuurder uit Wommels kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalsanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Fietser gewond na aanrijding

BEETSTERZWAAG – De politie heeft zaterdagmiddag op deVan Harinxmaweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 81-jarige fietser uit Beetsterzwaag gewond raakte. De fietser stak de weg over en zag daarbij vermoedelijke een naderende auto over het hoofd. Een aanrijding was dan ook het gevolg. De fietser werd met onder andere beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Fietser gewond val

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagmiddag het personeel van de ambulance en de traumahelikopter geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op deWagenmakersweg. Een 27-jarige fietser kwam daar ten val toen hij tegen een stoeprand fietste. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervolgens met nog onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Dronken vernieler aangehouden

BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner van IJlst aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten hoorden op deBargefenne glasgerinkel. De 23-jarige bleek een ruitje van een horecagelegenheid te hebben ingeslagen. De man was zwaar onder invloed en daarom kon de zaak niet direct worden afgehandeld. Reden om de verdachte ter ontnuchtering in te sluiten.

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie inwoners van Sneek van 28, 27 en 19 jaar aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. Een groep jongeren had zonder enige aanleiding een groepje stappers uit Langweer en Groningen aangevallen op de Leeuwarderweg. Diverse agenten gingen samen met getuigen zoeken naar de verdachten. Al snel konden drie verdachten op aanwijzing van getuigen worden aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsendief aangehouden

GYTSJERK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Munein aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een getuige hoorde veel lawaai op de Rinia van Nautaweg. Toen hij ging kijken zag hij een jongen tegen een fiets trappen. De getuige had het vermoeden dat de fiets zou worden gestolen. Hierop werd direct via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Agenten waren snel ter plaatse en hielden de 18-jarige aan. De jongen verklaarde dat zijn eigen fiets was gestolen en dat hij daarom zelf ook maar een fiets had gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na zware mishandeling

KOOTSTERTILLE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De jongen had iets na vier uur op de Tillebuorren ruzie gekregen met een 27-jarige plaatsgenoot. Hij sloeg de 27-jarige en die verloor daardoor zijn bewustzijn. Het slachtoffer werd per ambulance in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Daar werd na onderzoek besloten om de 27-jarige over te brengen naar het UMCG in Groningen. Agenten gingen naar de woning van de 15-jarige en hielden hem daar aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijzen van beginnende bestuurders ingevorderd

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijzen van twee beginnende bestuurders ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Een 21-jarige automobilist uit Wolvega werd betrapt op de Heerenveenseweg in zijn woonplaats. Hij blies495 ug/l. Een27-jarige automobilist uit Scharnegoutum werd betrapt op het rijden onder invloed op deProf mr p s Gerbrandyweg in Leeuwarden. Hij blies hij 615 ug/l. Van beide beginnende bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan