Politieberichten van zaterdag 6 maart 11.00 uur tot zondag 7 maart 11.00 uur.

Dronrijp: politie onderzoekt inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de De Alde Mar. Daar werd zaterdag rond 21.00 uur ingebroken waarna het inbraakalarm af ging. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat er met stenen een ruit ingegooid was en dat de inbreker(s) via het kapotte raam naar binnen waren gegaan. Uit het bedrijf zijn drie laptops gestolen. De 42-jarige eigenaar uit Dronrijp deed aangifte.

Sneek: politie houdt man aan voor belediging
De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 maart op zondag 7 maart rond 04.00 een 31-jarige man uit Reahûs aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten spraken op de Wijde Noorderhorne een groep mensen aan waarvan er één een bierglas in zijn hand had. Omdat dit op de openbare weg in Sneek niet is toegestaan, werd de man hierop aangesproken. De groep reageerde agressief op de agenten en toen deze na het gesprek in de surveillance auto stapten beledigde de man uit Reahûs een agente. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gorredijk: politie houdt man aan na mishandeling
De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 maart op zondag 7 maart een 28-jarige man uit Jubbega aangehouden voor mishandeling. Via de horecatelefoon werd rond 04.00 uur een melding ontvangen dat er een mishandeling had plaats gevonden in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Jubbega, had een gebroken neus opgelopen. De verdachte kon op grond van de verklaringen van getuigen en het slachtoffer worden gehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De aanleiding van de mishandeling was dat het slachtoffer de verdachte had aangestoten op de dansvloer. Hierdoor was ruzie ontstaan met de mishandeling als gevolg.

Joure: man gaat er na aanrijding vandoor
De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van een zwarte BMW die op zaterdag rond 11.30 uur een aanrijding veroorzaakte. Bij de politie werd een melding ontvangen dat de bestuurder van een zwarte BMW op de Scheen achterop een aanhangwagen was gereden. De man had BMW laten staan en was hard weggelopen. Surveillerende agenten hebben nog gezocht naar de verdachte maar hebben deze niet meer aangetroffen. De BMW is in beslag genomen en overgebracht naar een bewaarplaats. Uit getuigenverklaringen is de identiteit van de verdachte vast komen te staan en hij wordt binnenkort aangehouden. De aanhangwagen raakte licht beschadigd.

Sneek: politie houdt man aan voor drugs dealen in disco
De politie heeft een 19-jarige man aangehouden die weed probeerde te verkopen in een discotheek. Via de horecatelefoon werd een melding ontvangen dat door medewerkers van een horeca gelegenheid in de Kleine Kerkstraat een persoon was getroffen die in het bezit was van drugs. De ter plaatse gekomen agenten hoorden van een getuige dat de verdachte hem weed wilde verkopen en dat hij dit gemeld had bij de beveiliging van de disco. De man is door de agenten aangehouden en er werd 24 gram weed bij hem aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Oldeholtwolde: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed
De politie heeft zaterdag rond 22.00 uur op de A32 ter hoogte van het tankstation De Dorpshellen een 40-jarige bestuurder uit Zwolle aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder viel op omdat hij met zijn vrachtauto slingerde en de hele rijbaan nodig had. De surveillerende agenten gaven de man een stopteken waarna een controle volgde. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Aangezien de verdachte door medische gronden niet een ademanalyse af kon leggen is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fochteloo/Groningen: politie rijdt automobilist na achtervolging klem
De politie heeft zaterdagnacht na een achtervolging een 20-jarige man uit Marum aangehouden. De verdachte werd aangehouden voor rijden onder invloed en voor het veroorzaken van gevaar in het verkeer. Friese agenten achtervolgden de Marumer op de autosnelweg A7, omdat zij het vermoeden hadden dat de bestuurder onder invloed verkeerde. De 20-jarige negeerde echter hun stopteken. Bij het passeren van Friese/Groningse provinciegrens raakten ook Groningse agenten bij de achtervolging betrokken. Ook nu bleef de verdachte met een snelheid van boven de 180 kilometer per uur rijden. Uiteindelijk wist de politie de verdachte in zijn auto bij de afrit Hoogkerk klem te rijden. Hierdoor raakten twee politieauto’s en de betreffende auto beschadigd. De Marumer werd verdwaasd in zijn auto aangetroffen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ademanalysetest wees uit dat de automobilist niet onder invloed van alcohol verkeerde. Wel gaf de verdachte aan dat hij softdrugs had gebruikt. Een bloedproef moet uitwijzen of hij onder invloed van drugs verkeerde. De verdachte werd ingesloten in een cel. Hij wordt gehoord over zijn gevaarlijke rijgedrag en het mogelijke drugsgebruik.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan