Politieberichten van Fryslân, 07-06-2009 • Politieberichten van zaterdag 6 juni 11:00 uur tot zondag juni 11.00 uur

Noordwolde: aanhouding na vechtpartij
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden. De man wordt er van verdacht een 50-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld tijdens een vechtpartij op de Hoofdstraat. Een aantal buurtgenoten was daar met elkaar op de vuist gegaan, nadat er onenigheid was ontstaan over de geluidsoverlast die een tuinfeest bij één van de woningen veroorzaakte. De politie was eerder die avond en nacht al bij de woning geweest en had de feestvierders gemaand de muziek wat zachter te zetten. Gezien de steeds grimmiger wordende sfeer reageerde de politie op de laatste meldingen met meerdere eenheden, waaronder twee hondengeleiders. Inmiddels bleken meerdere buurtbewoners met elkaar op de vuist te zijn gegaan. Met enige moeite en de inzet van de wapenstok lukte het de partijen te scheiden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gang van zaken.

Damwoude: aanhoudingen na vernieling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier personen aangehouden op verdenking van vandalisme en baldadigheid. Een getuige had gezien hoe een groepje jongelui op de Hoofdweg vernielingen in tuinen aanrichtte en met een fietsenrek had gegooid. Gewaarschuwde agenten troffen het groepje fietsend aan op de Voorweg en wisten vier personen aan te houden. Vier andere personen konden ontkomen. De vier aangehouden verdachten, een 18- en een 21 jarige inwoner van Broeksterwoude, een 18-jarige inwoner van Rinsumageest en een 17-jarige inwoonster van Damwoude, werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Jornsmastate. Zaterdag werd tussen 14.30 en 18.15 uur een ruit aan de achterzijde van de woning vernield, waarna een laptopcomputer werd weggenomen. De 49-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak in De Ee. Van de woning werd zaterdag tussen 11.00 en 17.30 uur een achterdeur geforceerd, waarna onder meer een DVD-speler en een geluidsinstallatie werden weggenomen. De 20-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: inbraak winkel
De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan de Kelvinlaan. Zaterdag rond 21.30 uur werd van deze winkel een schuifdeur geforceerd, waarna vermoedelijk enkele elektrische gereedschappen werden weggenomen. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Sint Annaparochie: aanhouding na inbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan Het Bildt, waarbij door winkelmedewerkers één verdachte kon worden aangehouden. Zaterdag rond 11.45 uur ontdekten medewerkers in het magazijn van de winkel een gat in het plafond. Via een trap werd een onderzoek ingesteld, waarbij in de ruimte tussen het plafond en het dak een man werd ontdekt. Meteen daarna hoorde men een aantal personen over het plafond rennen. Buiten de winkel zag men een aantal mannen via het dak wegvluchtten. Medewerkers van de winkel zetten de achtervolging in en wisten één van de mannen aan te houden. Deze werd aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Agenten hebben de omgeving naar de resterende verachten nog afgezocht, waarbij ook een diensthond is ingezet. Helaas zonder resultaat. De aangehouden verdachte, een 35-jarige inwoner van Amsterdam, werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Leeuwarden: aanhouding na steekincident
De politie heeft zondagmorgen vroeg een 51-jarige Leeuwarder aangehouden. De man wordt er van verdacht tijdens een ruzie in een horecagelegenheid aan de Tuinen een 46-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben gestoken. Deze liep daarbij een wond aan zijn schouder op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De verdachte werd na zijn aanhouding naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk.

Ternaard: aanhoudingen
De politie heeft zondagmorgen vroeg op de Stasjonwei een 18-jarige inwoonster van Ternaard aangehouden. De aanhouding vond plaats nadat de politie een melding had gekregen dat jongelui op genoemde weg vernielingen aanrichtte. Bij aankomst van de politie werd alleen de verdachte aangetroffen. Deze weigerde zich vervolgens te identificeren en beledigde de agenten. Ze werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Een 19-jarige plaatsgenoot, die haar aanhouding probeerde te verhinderen, werd eveneens aangehouden.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In een aantal gevallen werden bestuurders onder invloed betrapt en werd proces-verbaal opgemaakt. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

[ul][li]Zaterdag 16.00 uur, Sonnemapleintje te Dokkum, 22-jarige beginnend automobilist uit Dokkum, 960 ug/l, rijbewijs ingevorderd. Bestuurder was met zijn auto tegen brugleuning gebotst en daarna doorgereden. Een getuige had het kenteken genoteerd en aan politie doorgegeven. De bestuurder kon later in zijn woning worden aangehouden.[/li][/ul]
[ul][li]Zaterdag 19.30 uur, Buitenweg te Elsloo, 59-jarige automobilist uit Donkerbroek, 645 ug/l, rijbewijs ingevorderd[/li][/ul]
[ul][li]Zaterdag 21.00 uur, A6 ter hoogte van Doniaga, 33-jarige inwoner van de gemeente Coevorden, 435 ug/l, een getuige was het vreemde rijgedrag van de bestuurder opgevallen en had de politie geïnformeerd[/li][/ul]
[ul][li]Zondag 02.30 uur, Nije Buorren te Sexbierum, 30-jarige beginnend automobilist uit de gemeente Franekeradeel, 460 ug/l, rijbewijs ingevorderd[/li][/ul] [ul][li]Zondag 06.15 uur, Pieter Zeemanstraat te Sneek, 27-jarige beginnend automobilist uit Drachten, 460 ug/l, rijbewijs ingevorderd[/li][/ul]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan