Zondag 7 augustus

Politieberichten van zondag 7 augustus

Getuigenoproep na brand in garage

TZUMMARUM – De politie stelt een onderzoek in na een brand die vrijdagavond plaatsvond nabij een woning aan de Evert Sybesmastrjitte. In het politiebericht van zaterdag 6 augustus werd gemeld dat door onbekende oorzaak in een garage achter de woning brand was ontstaan. In het kader van het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of meer informatie dan kunt u dit melden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer 0800 – 7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Getuigenoproep na mishandeling

SNEEK – De politie komt graag in contact met getuigen van een zware mishandeling die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond in uitgaansgelegenheid Alcatraz aan de Kleine Kerkstraat. Omstreeks 01.00 uur werd een 17-jarige jongen uit Bilthoven door een onbekend iemand geslagen. Hij kreeg een klap in het gezicht en mist hierdoor twee voortanden. Op de eerste hulp van het Antonius Ziekenhuis is hij behandeld en heeft daarna aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer 0800 – 7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Eenzijdig ongeval

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval op de N31 afgehandeld. Vermoedelijk als gevolg van hevige regenval raakte omstreeks 17.40 uur een 21-jarige bestuurster uit Leeuwarden in de slip. Met haar voertuig draaide zij en kwam in de berm tot stilstand. Met nekklachten is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man aangehouden na bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Een spoorwegmedewerker was bezig met werkzaamheden op het NS station. Omstreeks 00.20 uur hoorde hij op het perron veel geschreeuw en ging op het geluid af. Hij trof daar een groepje mannen aan. De spoorwegmedewerker probeerde in gesprek te gaan met de mannen en hen te kalmeren. Ook beveiligingspersoneel was op de geluiden afgekomen. De Leeuwarder was niet voor rede vatbaar. Mogelijk door de invloed van het gebruik van verdovende middelen. De 22-jarige bedreigde de spoorwegmedewerker en liep vervolgens weg. De politie werd gealarmeerd waarna agenten de verdachte op de Baljeestraat aanhielden. Op het politiebureau werd hij ingesloten. Na verhoor werd de man heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal uit een personenauto. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie via 1-1-2 de melding dat op de Scheringerweg een auto werd opengebroken. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee personen wegrennen. De 39-jarige kon direct worden aangehouden. De andere persoon werd niet meer aangetroffen. Op het politiebureau werd de Leeuwarder voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fouillering werd bij de man inbrekersgereedschap aangetroffen. Een 36-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Aanhouding na mishandeling

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige man uit Heerenveen aangehouden voor mishandeling. Een 22-jarige vrouw uit Wolvega werd omstreeks 06.00 uur op de KR Poststraat door de verdachte vastgepakt en bespuugd. Haar vriendin, een 23-jarige plaatsgenote, wilde de man aan de kant duwen. Zij kreeg daarop een harde klap. De vrouwen alarmeerden via 1-1-2 de politie en konden een duidelijk signalement doorgeven. Agenten gingen in de omgeving zoeken en konden de man op de Primulastraat aanhouden. Voor nader onderzoek is hij ingesloten. Er werd aangifte gedaan.

Alcohol in het verkeer

FRYSLAN – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag in de gehele provincie op het rijden onder invloed van alcohol gecontroleerd. Hierbij werd in drie gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat betrof (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

# 23.30 uur, Wester es in Appelscha, 33-jarige automobilist uit Jubbega, 765 ug/l;

# 01.20 uur, Worp Tjaardastraat in Sneek, 55-jarige bromfietser uit sneek, 690 ug/l;

# 05.48 uur, Straatweg in Lemmer, 21-jarige automobilist uit Emmeloord, 625 ug/l, betrof een beginnend bestuurder.

Automobilist gewond

SNEEK – De politie heeft zondagochtend een eenzijdige aanrijding op de Leeuwarderweg afgehandeld. Omstreeks 08.25 uur had een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden vermoedelijk door een laagstaande zon, een verkeerspaal over het hoofd gezien. Dit met een aanrijding tot gevolg. Met nekletsel is de Leeuwarder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan