Politieberichten van zondag 6 mei

Inbreker op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur in de Cronenburghstraat een 44-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van inbraak en heling. Een getuige zag de man over een steegdeur aan de Oostergrachtswal klimmen en waarschuwde de politie. Op basis van het doorgekregen signalement en looprichting werd de verdachte een paar straten verderop aangehouden. Een andere getuige gaf aan gezien te hebben dat de verdachte een handtas afleverde bij een woning aan de Emmakade. Het is onduidelijk wat in het tasje zat. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Jongetje in water

KOLLUMERZWAAG – De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.00 uur de ambulancedienst geassisteerd met een 4-jarig jongetje uit Kollumerzwaag dat in het water terecht gekomen was. Het jongetje was aan de Feartswei met zijn fietsje het water in gefietst toen hij even aan de aandacht van de ouders ontsnapt was. Omstanders hebben het kindje uit het water gehaald en zijn met de reanimatie begonnen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, namen zij de reanimatie over. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar het jongetje werd per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Vrouw gewond na ongeval

HEERENVEEN – De politie heeft zaterdagmorgen rond 8.00 uur een ongeval op de Oranje Nassaulaan afgehandeld waarbij een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw reed vanuit de richting Oranjewoud in de richting van Heerenveen toen zij om nog onduidelijke reden op de middengeleider tegen een verkeerszuil aanreed. Hierbij raakte de auto zwaar beschadigd. De vrouw werd met licht verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Inbraak in verzorgingstehuis

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een verzorgingstehuis aan de Eestraat. Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 7.20 uur werd hier een raam opengebroken waarna een geldkistje weggenomen werd. Een 62-jarige vrouw uit Akkrum deed aangifte.

Brandstichter aangehouden

LEMMER – De politie heeft zaterdagavond rond 19.30 uur een 48-jarige inwoner van Balk aangehouden op verdenking van brandstichting. Nadat een melding binnen gekomen was dat op de Pluut een auto in brand gestoken was, gingen agenten ter plaatse. Daar troffen zij de 50-jarige eigenaresse uit Lemmer aan. Zij gaf aan dat ze dacht dat haar auto door de 48-jarige bekende van haar in brand gestoken was. Getuigen gaven aan gezien te hebben dat de man de auto in brand stak, waarbij hij zelf ook vlam vatte. Hierna reed hij in zijn eigen auto weer weg. Bij de woning van de verdachte vertelde zijn partner dat de man naar het ziekenhuis gegaan was om zich aan zijn brandwonden te laten behandelen. De verdachte werd in het ziekenhuis aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De 50-jarige vrouw deed aangifte.

Man aangehouden met harddrugs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Wilhelminaplein een 21-jarige man uit Damwoude aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Personeel van een café aan het Groot Schavernek had gezien dat de man harddrugs aan het snuiven was. Hierna rende hij ervandoor, maar hij werd door een van de medewerkers achtervolgd en op het Wilhelminaplein staande gehouden. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Die bracht hem over naar het bureau en sloot hem voor nader onderzoek in. Bij zijn fouillering werd een zakje vermoedelijk cocaïne en een flesje vermoedelijk GHB aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen.

Mannen aangehouden voor vandalisme

DRACHTEN/SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade in Drachten een 17-jarige jongen uit Drachten aangehouden op verdenking van vandalisme. Surveillerende agenten zagen de jongen tegen een fiets aantrappen en spraken hem aan. Hierbij werd hij steeds vervelender, waarna hij aangehouden werd en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. In Sneek werd op de Kruizebroederstraat een 25-jarige inwoner van Sneek aangehouden die met geweld een fiets tegen de grond smeet. Ook hij werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Grote Hoogstraat een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat in de Grote Hoogstraat twee mannen met elkaar aan het vechten waren en haalden ze uit elkaar. Een van de mannen gaf aan dat de ander, de 21-jarige verdachte, zijn vriendin eerder die avond geslagen had. De 31-jarige vrouw uit Leeuwarden bevestigde dit en deed aangifte van mishandeling. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Dode schapen in weiland gevonden

SONDEL – De politie heeft zaterdagmiddag in een weiland aan de Sondeler Leijen de restanten van twee schapen gevonden. De restanten waren in een zak gestopt. Het is onduidelijk wat met de beesten gebeurd is en van wie de schapen zijn. De politie roept de boer die twee schapen mist op contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bron: [url]www.politie.nl/Friesland[/url]


112Fryslan