Politieberichten van zondag 5 juni

Caravans vernield bij inbraak

PIETERSBIERUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een boerderij aan de Hearewei, waar in de schuur een aantal caravans gestald staan. Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 12.30 uur kwam men de schuur van de boerderij binnen door een ruit van een deur kapot te maken. Hierna werd een aantal caravans totaal overhoop gehaald. Het is nog niet duidelijk wat weggenomen werd. Een 65-jarige man uit Harlingen deed aangifte.

Man gewond na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagochtend op de Leeuwerikstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 62-jarige man uit Leeuwarden gewond raakte. De man fietste vanaf de Cesar Franckestraat en stak de Leeuwerikstraat over. Op dat moment reed een 30-jarige automobilist uit Wirdum over de Leeuwerikstraat in de richting van het Europaplein. Hij kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Man gewond bij aanrijding

WOLSUM – De politie heeft zaterdagmiddag op de Wolsumerketting een aanrijding tussen twee fietsers afgehandeld waarbij een 80-jarige man uit Bolsward gewond raakte. De man fietste in de richting van Blauwhuis, toen een 47-jarige fietser uit Blauwhuis in de richting van Nijland fietste. Door onoplettendheid ontstond een aanrijding, waarbij de 80-jarige man met zijn hoofd op het wegdek terecht kwam. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Inbraak in woning

HARLINGEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan het Galjoenhof. Zaterdag tussen 12.45 en 20.45 uur kwam men hier binnen door het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning, waarna een laptop, mobiele telefoon en paspoort weggenomen werden. De 35-jarige bewoner deed aangifte.

Buitenboordmotor uit schuur gestolen

SUMAR – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een schuur op camping Bergummermeer. Men kwam hier tussen 8 mei en 4 juni via een raam binnen, waarna een buitenboordmotor weggenomen werd. Een 42-jarige man uit Coevorden deed aangifte.

Scooter tegen auto

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag op de Lekkumerweg een aanrijding afgehandeld waarbij twee vrouwen gewond raakten. Een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden reed op haar scooter vanaf de Robinsonstraat de Lekkumerweg op. Hierbij zag zij de 26-jarige automobiliste uit Leeuwarden over het hoofd die op de Lekkumerweg reed. De automobiliste raakte de zijkant van de scooter, waardoor de 18-jarige en haar 19-jarige passagier ten val kwamen. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Rijbewijs ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Kollum. Een agent zag de man slingerend op de N31 rijden en gaf hem een stopteken. De man wilde niet meewerken aan de ademtest en moest onder controle gehouden worden tot versterking kwam. Hierna werd de man overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies 745 ug/l. In zijn auto werd een zakje wiet en een knuppel aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De man werd voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen brandstichting

LEMMER – De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting die zaterdagvond rond 21.00 uur plaatsgevonden heeft bij het Woudagemaal aan de Gemaalweg. Na een melding van een brand daar, gingen brandweer en politie ter plaatse. Aan de IJsselmeerzijde van het gemaal bleek een aantal pallets in brand te staan met daartussen gras en hooi gestopt. De brandweer had de brand snel onder controle, waardoor schade aan het gemaal voorkomen kon worden. De politie gaat uit van brandstichting en komt graag in contact met mensen die omstreeks 21.00 uur iets verdachts bij het gemaal gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Mocht u liever anoniem blijven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden na beledigingen

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 21-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een bevel/vordering. De man was meerdere keren gevraagd de Noordkade te verlaten, maar weigerde dit. Daarna begon hij de agenten uit te schelden. Hij werd overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden na inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Schieringerweg een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak. Rond 4.15 uur kwam een melding binnen dat ingebroken was in een sportcomplex aan het Kalverdijkje. Politie was snel ter plaatse, maar troffen niemand meer aan. Getuigen gaven signalementen door, die doorgegeven werden aan surveillerende agenten in de stad. Op basis hiervan werd de verdachte rond 4.45 uur aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het is nog niet duidelijk wat bij de inbraak weggenomen werd. Een 52-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor niet voldoen aan vordering

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 25-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een bevel/vordering. De man had eerder op de avond wegens provocerend gedrag een aantal maal de vordering gekregen zich tot de volgende morgen niet meer op de Kade te begeven. Nog geen half uur later werd hij daar weer provocerend bezig gezien. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor ingesloten werd.

Man aangehouden na mishandeling

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kruizebroederstraat een 18-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in een discotheek een 19-jarige vrouw uit Sneek uit het niets geslagen te hebben. Aanvankelijk gaf de man aan door de vrouw geslagen te zijn en hij deed hier aangifte van. De vrouw getuigde echter het tegenovergestelde en getuigen bevestigden haar verhaal. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht de man het bureau weer verlaten.

Twee mannen aangehouden voor lopen over auto’s

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Kiryat Onoplein een17- en een 20-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van vernieling aan een auto. Een 25-jarige man uit Bazel (België) zag bij terugkomst bij zijn auto een groep jongens over zijn auto lopen en belde de politie. Deze was snel ter plaatse en kon de twee verdachten aanhouden. De mannen werden overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten. De man deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Schoolstraat een 28-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De man was eerder die avond een discotheek op de Nieuwestad uitgezet, waarna hij zich op straat en tegen surveillerende agenten uitdagend ging gedragen. Bij zijn aanhouding liep de verdachte weg. Even later kon hij alsnog aangehouden worden. Hij werd voor verhoor ingesloten in het bureau.

Man aangehouden voor bezit boksbeugel

BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Dr. Joost Halbertstraat een 21-jarige man uit Bolsward aangehouden op verdenking van het in bezit zijn van een verboden wapen. Tijdens een controle troffen agenten drie personen aan op een schoolplein. Deze personen kregen een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein. Toen een van de personen ging staan, viel een boksbeugel op de grond. Deze bleek van de 21-jarige man te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij zijn fouillering werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De boksbeugel en drugs werden in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Leeuwarden. Rond 00.40 uur kwam een melding binnen dat op de Kanaalweg een aanrijding plaatsgevonden had en dat drie personen hierbij wegliepen in de richting van de Centrale. Surveillerende agenten zagen daar drie personen lopen die aan het signalement voldeden. Een van de drie was de 23-jarige man op wiens naam de auto stond die bij de aanrijding betrokken was. De man werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de beginnend bestuurder 380 ug/l, goed voor een invordering van zijn rijbewijs.

Inbraak in café

LEMMER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Plattedijk. Zondagmorgen tussen 01.45 en 08.30 uur kwam men binnen door een deur te forceren, waarna een kluis opengebroken werd. Uit de kluis werd contant geld en de sleutels van de gokkasten weggenomen. Met de sleutels werden de gokkasten leeg gehaald. Een 36-jarige man uit Bantega deed aangifte.

112Fryslan