Politieberichten van zondag 5 februari


Gewond na eenzijdige aanrijding

HOORNSTERZWAAG – De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 14.20 uur op de Sint Magnuswei een aanrijding afgehandeld waarbij een 56-jarige automobiliste uit de Hemrik gewond raakte. De bestuurster kwam uit de richting van de Hemrik en raakte vermoedelijk door het gladde wegdek de rechter berm. Daarna draaide het voertuig en gleed over de weg en kwam uiteindelijk tegen een boom aan de linker kant van de weg tot stilstand. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Mishandeling na verkeersruzie

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.00 uur op de Ringweg een 24-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man reed op een parkeerterrein achter een auto en irriteerde zich aan het rijgedrag van de 49-jarige bestuurder uit Drachten. Vanwege de gladheid reed deze bestuurder langzaam over het terrein. Hierop sneed de 24-jarige met zijn auto het voertuig af waarna deze elkaar raakten. Beide bestuurders waren uitgestapt waarna vermoedelijk de 24-jarige de andere man begon te mishandelen. Daarna zouden over en weer klappen zijn gevallen. De 49-jarige werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De verdachte werd voor verhoor ingesloten.

Minderjarige inbreker aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.30 uur op de Gebr. Wierdastraat een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Agenten kregen de melding dat een getuige had gezien dat twee jongens probeerden in te breken in een woning aan de Groningerstraatweg. De getuige was achter de jongens aangerend maar was ze kwijt geraakt. Hierop belde hij direct via 1-1-2 met de politie en gaf een signalement door. Meerdere politie eenheden maakten vervolgens een zoekslag in de omgeving. Bij de woning bleek een raam te zijn vernield en onder het raam stond een kliko. In de sneeuw waren schoensporen te zien die de agenten vervolgens volgden. De sporen liepen tot aan een bushalte op de Gebr. Wierdastraat waar de 15-jarige stond. Zijn schoenzool bleek overeen te komen met de sporen in de sneeuw. Ook voldeed hij aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. Hierop werd de verdachte aangehouden. Het is nog onduidelijk of bij de inbraak spullen zijn weggenomen omdat de eigenaar ten tijde van de inbraak niet thuis was. De 15-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Man aangehouden voor belediging agenten

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Hoeksterend een 18-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten spraken ter identificatie een groep personen aan vanwege een melding van een mishandeling. De Grouster gedroeg zich zeer vervelend en riep beledigende woorden tegen de agenten. Toen de agenten hem vorderden om te vertrekken deed hij dit, maar riep bij het weglopen nog meer beledigende woorden. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen bleef hij de agenten beledigen. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

LEMMER – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.30 uur op de Nieuwburen een 20-jarige inwoner van Burgum aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De man had in een horecagelegenheid zonder aanleiding een glas gegooid richting een man (gegevens onbekend) die deze wist te ontwijken. Het glas raakte vervolgens het been van een 30-jarige inwoonster van Lemmer die hierdoor een snijwond opliep. Daarnaast had de Burgumer in de zaak een raam vernield. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Inbrekers aangehouden

SCHERPENZEEL – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur op de Grindweg twee 20-jarige inwoners van Wolvega aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Een getuige hoorde bij een sporthal aan de Grindweg in Munnekeburen een alarm afgaan en zag vervolgens een auto wegrijden. Hij belde hierop direct via 1-1-2 de politie en gaf de rijrichting van het voertuig door. Aanrijdende agenten zagen het voertuig rijden en gaven een stopteken. In de auto troffen zij een grote hoeveelheid drank, koeken en snoepgoed aan. Hierop werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Bij de sporthal bleken een aantal ruiten te zijn vernield. Een 42-jarige inwoner van de gemeente Weststellingwerf deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.15 uur op de Nieuwestad een 19-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden had tijdens een opstootje een klap op zijn oog gekregen en had hierdoor letsel opgelopen. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de verdachte worden aangehouden waarna hij voor verhoor werd ingesloten.

Utrechtenaren aangehouden voor mishandeling

HEERENVEEN – De politie heeft zondagochtend omstreeks 06.50 uur drie mannen van 23, 24 en 26 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 20-jarige inwoonster van Joure kwam ’s nachts met een vriend aan bij een woning aan de Prins Hendrikstraat in Leeuwarden toen daar drie voor haar onbekende mannen stonden. Een van de mannen spuugde zonder aanleiding richting die vriend waarop de vrouw hier iets van zei. Zij kreeg vervolgens een blikje met drinken tegen haar hoofd aan. Er ontstond daarna een woordenwisseling waarna het slachtoffer tegen de grond werd geduwd door één van de mannen. Zij liep hierdoor pijnlijke plekken aan hand en been op. Het lukte haar en de vriend om vervolgens de woning binnen te gaan waarna ze de politie belde. In afwachting van de agenten zag ze een auto door de straat rijden met dezelfde mannen hierin. Eén van de mannen maakte een schietende beweging met zijn hand waarna ze wegreden. Het kenteken van deze auto werd vervolgens doorgegeven aan de politie die de auto op de A32 aantrof. Het drietal werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. Vanwege het vermoeden dat de bestuurder, de 23-jarige, onder invloed van alcohol verkeerde werd hem gevorderd om mee te werken aan een ademanalyse. Hij weigerde dit waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

112Fryslan