Zondag 4 november

Politieberichten van zondag 4 november

Man aangehouden voor brandstichting

DOKKUM – De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van brandstichting. Agenten kregen een melding dat de 61-jarige man in psychische nood verkeerde en hulp nodig had. Toen ze bij zijn woning aan deAllert Jacob van der Poortstraat arriveerden, zagen de agenten veel rook en vuur achter de woning vandaan komen. Al snel bleek dat de schuur achter de woning in brand stond. De brandweer werd dan ook direct gewaarschuwd om de brand te komen blussen. De 61-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Tevens kreeg hij bezoek van een arts van de GGD. De brandweer kon niet voorkomen dat de gehele schuur verloren ging. De forensische opsporing stelt een nader brandonderzoek in.

Inbraak in woning

FRANEKER – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan deC Lelystraat. Zaterdagavond kwamen de bewoners thuis en ontdekten toen dat er was ingebroken. De gehele woning was namelijk doorzocht. Daarbij werden een tablet en twee laptops buit gemaakt. Ook was men bezig geweest om een tv mee te nemen. Het vermoeden bestaat dat de inbreker(s) zijn geschrokken van de thuiskomst van de bewoners en toen zijn gevlucht. Een 42-jarige inwoner van Franeker deed aangifte.

Twee mannen aangehouden voor zware mishandeling

BURGUM – De politie heeft zaterdagavond in een woning aan dePrins Bernhardstraat twee Burgumers van 24 en 45 jaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling, poging doodslag en/of moord en huisvredebreuk. De twee waren eerder die avond met geweld de woning van een 48-jarige dorsgenoot binnen gedrongen. Vervolgens werd de man door hen geslagen en geschopt. Buurtbewoners hoorden tumult in de woning van het slachtoffer en waarschuwden daarom direct via 1-1-2 de politie. Meerdere eenheden gingen vervolgens naar de betreffende woning. Daar werden beide verdachten aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Diezelfde nacht mocht hij weer naar huis. Naar de oorzaak van de mishandeling wordt onderzoek gedaan.

Automobilist aangehouden voor verboden wapenbezit

DE WESTEREEN – De politie heeft zaterdagavond laat in de Ljurkstrjitte een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden voor verboden wapenbezit. Tijdens een controle zagen de agenten dat de bestuurder in het bezit was van een busje met pepperspray. Dit werd dan ook in beslag genomen. De 26-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal werd de Leeuwarder weer naar zijn auto gebracht.

Bromfietser aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige bromfietser uit Leeuwarden aangehouden voor belediging en het rijden zonder rijbewijs. Op deJulianalaanwas hij ten val gekomen met zijn scooter. Het voertuig liep daarbij zware schade op. De bestuurder kwam echter met de schrik vrij. Een passerende straatcoach, die probeerde te helpen, werd door de 24-jarige beledigd. Reden voor de coach om aangifte te doen. De Leeuwarder bleek niet over een rijbewijs te beschikken en mocht dus niet de scooter besturen. Het was al de zesde keer dat hij daarop werd betrapt. Ook bleek de scooter van de Leeuwarder niet verzekerd te zijn. Reden genoeg om proces-verbaal tegen de 24-jarige op te maken. De scooter werd in beslag genomen. Aangezien de man ook nog in andere zaak als verdachte gehoord moest worden, werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Meisje aangehouden voor mishandeling agent

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Oude Doelesteeg een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent. Het meisje schopte tegen de rolluiken van een winkel en agenten besloten haar op haar gedrag aan te spreken. De 18-jarige schopte vervolgens tot twee keer toe een agent. Ze werd dan ook direct aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De agent deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man gooide samen met een vriend zwaar vuurwerk vanaf een balkon van zijn woning aan hetOude Ambacht. Ook enkele glazen werden naar beneden gegooid. Diverse buurtbewoners spraken hem daarop aan. Op straat ging de 28-jarige het gesprek aan met een aantal buurtbewoners. Hij reageerde daarbij agressief en sloeg vervolgens één van hen. Agenten hielden de man later die nacht in zijn woning aan. In de woning was ook nog een 30-jarige plaatsgenoot. De man kon zich niet identificeren en werd daarom eveneens aangehouden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Vervelende stappers aangehouden

BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Bolsward van 36 en 40 jaar aangehouden. Twee surveillerende agenten zagen dat beide mannen op straat druk in discussie waren met een portier van een horecagelegenheid aan de Bargefenne. Aangezien één van de mannen in het bezit was van een flesje bier besloten de agenten om hem aan te spreken. De 36-jarige man weigerde ondanks diverse verzoeken echter het flesje af te staan. Uiteindelijk werd hij dan ook aangehouden. Om zijn verzet te staken werd pepperspray gebruikt. Zijn 40-jarige vriend begon zich met de aanhouding te bemoeien. Ook hij verzette zich hevig. Reden om wederom pepperspray te gebruiken. Meerdere eenheden van de politie kwamen naar het centrum van Bolsward om de twee agenten te assisteren. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De twee agenten liepen lichte verwondingen op en deden dan ook aangifte.

Jongeren uitjacuzzi gehaald

BURGUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongeren uit een jacuzzi gehaald van een welnesscentrum aan deHillamaweg. De eigenaar kreeg ’s nachts een inbraakalarm en besloot om naar het zijn bedrijf te gaan. Daar ontdekte hij dat er drie jongeren in een jacuzzi lagen en dat twee anderen zaten toe te kijken. Reden genoeg om de politie te waarschuwen. De vijf werden door de agenten van het terrein van het bedrijf gehaald en naar het politiebureau gebracht. Daar kregen ze een bekeuring omdat ze zich op verboden terrein hadden bevonden. Daarnaast moeten ze in overleg met de eigenaar de schade vergoeden.

Man aangehouden omdat hij zich niet kan identificeren

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Vleesmarkt een 24-jarige inwoner van Haskerhorne aangehouden omdat hij zich niet kon of wilde identificeren. Eerder die avond was er wat onenigheid geweest in één van de horecagelegenheden in de straat. De 24-jarige was daarbij mogelijk betrokken en agenten wilden daarom graag zijn gegevens. De man weigerde iedere medewerking en ook omstanders begonnen zich er mee te bemoeien. Uiteindelijk werd de man aangehouden. Meerdere portiers moesten daarbij de agenten helpen. Dit omdat een grote groep stappers de aanhouding wilden voorkomen. Uiteindelijk lukte het de verdachte over te brengen naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijzen ingevorderd na het rijden onder invloed

FRYSLAN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. In de Hofstraat in Harlingen werd een 44-jarige automobilist uit die stad betrapt. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking. Reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Later die nacht werd een 23-jarige beginnende bestuurder uit Drachten in zijn woonplaats op de Vogelzang betrapt. Hij werd eveneens overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 685 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het CBR gaat beoordelen of beide mannen in aanmerking komen voor het alcoholslot.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan