Politieberichten van zondag 4 juli.

Jongen valt van glijbaan
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag rond 14.30 uur geassisteerd bij een ongeval in een amusementscentra aan de Snekertrekweg waarbij een 9-jarige jongen van Sint Annaparochie gewond is geraakt aan zijn rug. De jongen is voorover van een hoge glijbaan gevallen en op zijn rug terecht gekomen. In eerste instantie leek de toestand van de jongen ernstig en is de trauma helikopter ingevlogen. De inzet van de helikopter bleek niet nodig te zijn en het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het MCL ziekenhuis in Leeuwarden.

Taxi over de kop geslagen
SNEEK – De politie heeft zaterdag rond 23.30 geassisteerd bij de afhandeling van een ernstig verkeersongeval op de Stadsrondweg-oost in Sneek. Een taxi met drie inzittende was vanaf De Daam de Stadsrondweg-oost opgereden in de richting van de Leeuwarderstraatweg. De Stadsrondweg-oost is afgesloten voor het verkeer omdat er asfalt uit de weg is gefreesd. De automobilist is over restanten asfalt gereden en heeft de macht over het stuur verloren. De taxi is de kop geslagen en in de berm naast een vaart terecht gekomen. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Sneek, is ernstig gewond geraakt. Hij liep nek- en rugletsel op. De twee passagiers, een 24-jarige inwoonster van Sneek en een 25 jarige inwoonster van Putten, raakten licht gewond en zijn behandeld door personeel van de ambulance. De bestuurder is overgebracht naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek.

Woning brand
MARSUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een woning aan de Riemer Veemanstrjitte. Rond 02.30 uur werd er via 1-1-2 een melding ontvangen dat er een brand was ontstaan op de eerste verdieping van deze woning. De brandweer heeft de brand geblust maar er is veel rook- en waterschade ontstaan. De bewoners, een 40-jarige man en een 40-jarige vrouw, hadden rook binnengekregen en zijn behandeld door personeel van een ambulance. Zij hebben elders onderdak gevonden. De brand is vermoedelijk ontstaan in een lamp op een slaapkamer.

Inbraak woning
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli rond 04.00 uur een 42-jarige bewoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Een bewoner van de Andringastate zag bij zijn thuiskomst dat er ingebroken was in zijn woning en dat er achter de woning iemand in het water sprong. Aan de hand van het signalement van de dader en getuigenverklaringen werd bekend dat de vermoedelijke dader ook in de Andringastate woonde. Toen agenten op dit adres polshoogte gingen nemen zagen ze dat de vloer van deze woning nat was. Ook kwam de kleding van de Leeuwarder overeen met die van de inbreker. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politie bureau.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli in de Heerestraat een 40-jarige bewoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De Leeuwarder had tijdens een ruzie in een horeca gelegenheid een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden meerdere malen geslagen. De verdacht is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Autobrand
WITMARSUM – De politie heeft zaterdag rond 22.00 uur assistentie verleend bij de afhandeling van een autobrand. De bestuurder van deze auto, een 59-jarige inwoner van Wetsens, werd op de N31 door mede weggebruikers er op geattendeerd dat er erg veel rook onder zijn auto vandaan kwam. Toen hij de auto op de vluchtstrook parkeerde sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is uitgebrand. Tevens is er schade ontstaan aan het wegdek. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak van de brand.

Verzet bij aanhouding
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli rond 03:40 uur een 21- jarige inwoner van Appelscha en een 22- jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor verzet bij aanhouding en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Surveillerende agenten zagen dat 21-jarige op de Zuidkade op de weg ging staan en auto’s tegen hield. Toen de agenten hem sommeerden hier mee te stoppen en hem op zijn gedrag aanspraken, werd de Appelschaster recalcitrant. Hij wilde zich niet legitimeren is uiteindelijk aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg hierbij de hulp van de 22-jarige inwoner van Leeuwarden. Met behulp van peperspray zijn de beide verdachten onder controle gebracht en ingesloten in het politiebureau.

Koe doodgeschoten op A-7
Uitwellingerga – De politie heeft zaterdag op de A-7 een koe doodgeschoten. Rond 20.00 uur werd er via 1-1-2 en melding ontvangen dat er een koe los liep in de berm van de A-7 ter hoogte van het Prinses Margriet kanaal. Het dier was via een sloot uit een weiland losgebroken. Pogingen om de koe te vangen mislukten. Omdat het verkeer ernstig in gevaar werd gebracht is de koe door agenten doodgeschoten. Hulpdiensten hebben het dode dier geborgen.

Alcohol in het verkeer.
Ook dit weekend heeft de politie in de gehele provincie, steekproefsgewijs, bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

[bullets]Appelscha: Bruggelaan, zaterdag rond 22.30 uur, een 59-jarige bestuurder uit Appelscha reed tegen een hek. De Appelschaster was door zijn vele alcoholgebruik niet in staat om te blazen en er is een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en ook zijn auto is in beslag genomen.
Drachten; Tjalling Wagenaarstraat. Zondag rond 05.30 uur werd een 38-jarige inwoner van Drachten staande gehouden bij een verkeerscontrole. De bestuurder had alcohol gedronken en blies 975 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Drachtstercompagnie; De Scheiding. Zaterdag rond 22.30 uur miste een 26-jarige inwoonster van Amsterdam een bocht en botste tegen een lantaarnpaal. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 575 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd. De auto waarin zij reed bleek gestolen te zijn van een 32-jarige inwoner uit Augustinusga. De politie doet nog nader onderzoek naar de toedracht van deze diefstal.[/bullets]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan