Fryslân, 04-01-2009 • Politieberichten van zaterdag 3 januari 11.00 uur tot zondag 4 januari 11.00 uur

Leeuwarden: scooter gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een blauw/grijze scooter van het merk Sym en met het kenteken 27-FNP-5. De scooter werd tussen vrijdag 20:00 uur en zaterdag 11:00 uur weggenomen uit een steeg aan de Bernardus Bumastraat. De 57-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan de Jan Lievenstraat die zaterdag tussen 15:00 en 21:30 uur gepleegd is. Onduidelijk is hoe de daders zijn binnengekomen, maar bij de inbraak werd een mobiele telefoon en contact geld weggenomen. De 30-jarige bewoner deed aangifte.

Zwaagwesteinde: inbraak in woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een leegstaande woning die tussen vrijdag 17:00 uur en zaterdag 11:45 uur aan de Noorder Stationsstraat gepleegd is. Uit de schuur van de woning die verbouwd werd, zijn diverse elektrische gereedschappen weggenomen. De 22-jarige eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan.

Oudehorne: rijbewijs ingevorderd na aanrijding
De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Nieuwehorne, nadat deze met alcohol op bij een aanrijding betrokken was geweest. Op het kruispunt van het Sevenaerspad met de Buitenweg zag de man een andere automobilist te laat en een aanrijding was het gevolg. De politie vermoedde dat de man gedronken had en nam hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 105 ug/l. Omdat het de vierde keer was dat de man was aangehouden voor het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: overval op snackbar
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een overval zaterdagavond op een snackbar aan de Lemmerweg. Om kwart voor twaalf liep er bij deze snackbar een man binnen die de medewerkster met een mes bedreigde. De vrouw moest het geld uit de kassalade afstaan, wat de man in een opvallende rode plastic tas deed. Vervolgens werd ze naar achteren gesommeerd om daar de kluis te openen. Ook de in de kluis aanwezige geldkist verdween in de plastic tas, waarna de man er vandoor ging. De vrouw alarmeerde onmiddellijk de politie en probeerde daarna de man nog te volgen. Ze zag dat hij over de Rienck Bockemakade richting de Kleine Palen liep, maar verloor hem daarna uit het oog. De dader droeg een donkerblauwe sweater waarvan hij de capuchon over het hoofd getrokken had, met een donkere sjaal voor zijn gezicht. Verder droeg hij een lichte spijkerbroek met witte sportschoenen en handschoenen. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze overval en/of de dader. U kunt contact met de politie opnemen via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Drachten: inbreker op heterdaad aangehouden
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de PK Pelstraat een 16-jarige jongen overgenomen van een getuige die de jongen op heterdaad had aangehouden. De man zag de jongen over de daken van schuurtjes achter zijn woning lopen. Toen de jongen in de achtertuin van de man sprong, hield hij hem aan en belde de politie. De politie nam de 16-jarige van de getuige over en bracht hem over naar het bureau op verdenking van poging tot inbraak. Hier werd ook de moeder van de verdachte op de hoogte gebracht. Getuige gaf aan niets te missen, maar extra alert te zijn omdat er de laatste tijd wel spullen weggenomen waren. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen. Zie voor meer informatie hierover ook [url=http://www.112heterdaad.nl]www.112heterdaad.nl[/url]

Leeuwarden: auto gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een grijze Volkswagen Golf met het kenteken RH-62-KP. Rond 3:00 uur werd de wagen op Achter de Hoven weggenomen. De 35-jarige eigenaresse heeft aangifte gedaan.

Nijemirdum: beginnend bestuurder onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Oudemirdum. De man reed op Nij America achter een surveillerende politiewagen met een defecte koplamp. Toen de agenten de bestuurder hierop aanspraken, kregen zij het vermoeden dat de man onder invloed was en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de beginnend bestuurder 375 ug/l, naast de invordering goed voor een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan