Fryslân, 31-05-2009 • Politieberichten van zaterdag 30 mei 11:00 uur tot zondag 31 mei tot 11:00 uur

Sneek: diefstal van een boot
De politie onderzoekt een diefstal van boot. Deze lag aangemeerd bij het Starteiland. Toen de eigenaar, een 50 jarige inwoner van Sneek bij zijn boot wilde kijken, bleek deze te zijn verdwenen. Het betreft een blauwe boot van 3,5 meter lengte van het merk Leukothea. De eigenaar deed aangifte.

Wolgega: getuigen gezocht in verband met plaatsverlaten aanrijding.
De politie heeft zaterdagmiddag rond 12:00 uur een onderzoek ingesteld in verband met een plaats verlaten ongeval. De eigenaar van een bestelbas had zijn auto in de Blomslaan geparkeerd met de voorzijde in de richting van de Sleeswijklaan. Toen de man bij zijn auto terug kwam, zag hij dat er schade was veroorzaakt en dat de bestuurder van de andere auto was doorgereden. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Sneek: rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol
De politie heeft zaterdagmiddag op de Gedempte Pol een 17-jarige inwoner van Burgum aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol, zonder rijbewijs een auto bestuurde.

Surveillerende agenten hoorden de auto met piepende banden wegrijden. Toen zagen zij dat de auto hun kant op kwam rijden gaven zij de automobilist een stopteken. De bestuurder bleek hij alcohol te hebben gedronken. Hij is voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar 645 ug/l blies. Naast een procesverbaal, kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Harlingen: tas met camera’s gestolen
De politie onderzoekt een diefstal van een tas met daarin diverse fotocamera’s, een mp3 speler en een I-pod. De diefstal vond zaterdagmorgen rond 08:00 uur plaats, toen de eigenaar van de tas, een 41-jarige inwoner van Amsterdam zijn bagage had uitgeladen en de auto op een parkeerplaats zette. Zijn vrouw en kinderen die bij de bagage stonden te wachten hebben niet in de gaten gehad dat de tas werd weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Noardburgum: man gooit met stenen
De politie heeft zondagmorgen een 27-jarige man uit Echt aangehouden voor mishandeling van een portier van een horecabedrijf aan de Rijksstraatweg. De verdachte was door de portier uit het bedrijf gezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Toen hij eenmaal op straat stond en zijn entree geld terug wilde, begon de man stampij te maken. Hij gooide daarbij een steen tegen de buik van een portier. Een 46-jarige man uit Surhuisterveen deed aangifte

Sneek: niet voldoen bevel of vordering, man aangehouden
De politie heeft zondagmorgen een 21-jarige inwoner van Assen aangehouden omdat hij zich op bevel van de agenten niet wilde vertrekken. De man bemoeide zich met een conflict waarin de agenten bemiddelden. Daarbij gedroeg de verdachte zich zo vervelend dat de agenten de man vroegen om om weg te gaan. Toen hij dit niet wenste te doen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij kreeg proces-verbaal en is later heengezonden.

Leeuwarden: man mishandeld
De politie onderzoekt een mishandeling die zondagmorgen plaatsvond bij een horecabedrijf aan het Kalverdijkje. Een man die op een taxi zat te wachten werd aangesproken door twee andere mannen. Toen hij iets terug zei, werd hij door één van twee mannen tegen zijn hoofd geslagen. Hij liep daarbij een diepe hoofdwond op. Hij moest zich onder behandeling stellen van een arts. De man een 26-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie doet een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Keizerskroon. De inbraak vond zaterdagavond plaats. De dader wist de woning binnen te komen door een deur te forceren. Het is nog onbekend wat er werd meegenomen. Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: man aangehouden voor bedreiging met mes
De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor bedreiging met een zakmes. De bedreiging vond plaats op de Oude Koemarkt. Tijdens een ruzie bedreigde de man een 24-jarige plaatsgenoot die aangifte deed. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Drachten: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft vanmorgen vroeg op de Noordkade een 18-jarige inwoner van Haule aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde. Agenten zagen de man samen met een passagier zonder helm op de bromfiets rijden. Nadat zij de mannen een stopteken hadden gegeven, bleek de bestuurder naar alcohol te ruiken. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 735 ug/l blies. Zijn vrienden die inmiddels naar het bureau waren gekomen om hem op te halen, gedroegen zich daar erg vervelend. Eén van de mannen, een 17-jarige inwoner van Wijnjewoude, voldeed niet aan het bevel om te vertrekken. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor. Hij krijgt proces-verbaal voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De bestuurder kreeg proces-verbaal en moest zijn rijbewijs in leveren, daarnaast krijgt hij een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

Joure: rijden zonder rijbewijs
De politie heeft zondagmorgen een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man in zijn auto rijden. Op het Kiryat Onoplein gaven zij de man een stopteken. Uit onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs bezat en dat deze man afgelopen vrijdag ook was betrapt voor het rijden zonder rijbewijs. De Groninger is aangehouden en overgebracht voor verhoor naar het politiebureau. Naast proces-verbaal werd zijn auto in beslag genomen.

Leeuwarden: rijden onder invloed op snorfiets, rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige inwoner van Stiens proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man op de Aldlânsdijk op zijn snorfiets rijden. Toen zij de bestuurder wilden controleren en hem vervolgens aanspraken, bleek zij naar het inwendig gebruik van alcohol te ruiken. Hij is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 690 ug/l blies. Naast een proces-verbaal werd het rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod.

Burum: aanrijding personenauto en motor
De politie heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij een aanrijding tussen een personenauto en een motor die plaatsvond op Rijksstraatweg. De personenauto die bestuurd werd door een 51-jarige inwoner van Burum, verleende een 71-jarige motorrijder uit Dokkum geen voorrang. Daarbij raakte de Dokkumer gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Heeg: diefstal bootjes
De politie onderzoekt de diefstal van twee blauwe bootjes (vletjes). De diefstal vond rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag plaats aan de Harinxmastrjiite waar zij lagen aangemeerd. Mensen die in het centrum van Heeg waren stappen, hadden de vletjes eerder die avond daar aangemeerd. Toen zij terug kwamen waren de vaartuigen weggenomen. De bootjes voerden de namen: “Duinfluiter” en “Zomergast”. De eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft een 32-jarige inwoner van Groningen proces-verbaal gegeven omdat zij onder invloed een auto heeft bestuurd. Agenten zagen de vrouw in haar auto rijden. Zij vertoonde gevaarlijk rijgedrag en konden haar op de Oostergoweg een stopteken geven. Toen zij haar aanspraken bleek zij onder invloed te zijn. De automobiliste is overgebracht naar het politiebureau voor een bloedproef. Vermoedelijk heeft zij teveel medicijnen tot zich genomen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Het rijbewijs van de vrouw is in gevorderd.

Oudega (Sm) eenzijdige aanrijding, bestuurder gewond
De politie stelt een onderzoek in naar een éénzijdige ongeval die zaterdagavond rond 19:00 uur plaatsvond op het Utein. De automobilist, een 21-jarige inwoner van Drachten is vermoedelijk in een scherpe bocht met zijn auto naast de rijbaan gekomen. Daarna verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste hij tegen een boom en belandde hij met zijn voertuig in een sloot. Hij met is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: opnieuw rijden onder invloed, zonder rijbewijs, auto kwijt
De politie heeft zondagmorgen een 32-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol en met ongeldig verklaard rijbewijs een auto bestuurde. Agenten zagen de man, die een bekende van de politie is, op de Stadionweg rijden. Toen hij de agenten in de gaten kreeg, probeerde hij snel weg te rijden. Tijdens een achtervolging, waarbij snelheden werden bereikt van 100 kilometer per uur daar waar 50 kilometer is toegestaan, konden de agenten de man op de Heremaweg aanhouden. De bestuurder rook naar het inwendig gebruik van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 655 ug/l blies. In zijn kleding trof de politie een wikkel met daarin cocaïne aan welke in beslag werd genomen. Naast een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het plegen gevaarlijk rijgedrag en voor het rijden onder invloed van alcohol, werd zijn auto in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan