Politieberichten van zondag 3 oktober.

Paard en wagen te water
PINGJUM – De politie heeft zaterdag geassisteerd bij het afhandelen van een ongeval op de Wattingaleane. Rond 15.40 uur was hier een paard met wagen door een nog onbekende oorzaak in een sloot gereden. De 42-jarige bestuurder en een 37-jarige passagier raakten hierbij gewond. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het paard, wat niet gewond raakte is uit de sloot gehaald en gestald bij boerderij.

Mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag rond 09.30 uur op het Stationsplein een 32- jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling. Tijdens een ruzie bij het busstation had hij een 38-jarige inwoner van Leeuwarden een vuistslag gegeven. De verdachte is aangehouden door beveiligers van het busstation en overgedragen aan agenten.

Vernieling auto’s
BOAZUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Waltawei een 21-jarige man uit Scharnegoutum aangehouden voor baldadigheid en vernieling van een auto. Een getuige zag dat de man tegen fietsen en auto’s trapte. Van één auto was de spiegel getrapt en van een andere auto was het afdekklepje van de benzinetank gesloopt. Deze vernielingen werden gepleegd vlak bij de feesttent in Boazum en de gewaarschuwde beveiligers van de feesttent konden de vernieler aanhouden. Agenten hebben de man, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, overgebracht naar het politiebureau.

Man loopt over politieauto
LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmorgen rond 06.00 op het Wilhelminaplein een 20-jarige man van Leeuwarden aangehouden voor baldadigheid. Medewerkers van het cameratoezicht gemeente Leeuwarden zagen dat er een man over een geparkeerde politieauto liep en gaven zijn signalement door. Gewaarschuwde agenten traceerden de verdachte en hielden hem aan. Een vriend van de man die bij het voorval aanwezig toonde een filmpje aan de agenten waarop te zien was dat de man inderdaad over de auto gelopen was. De Leeuwarder is aangehouden en overgebracht n aar het politiebureau. Het is nog niet bekend of er schade ontstaan is aan het politievoertuig.

Man verzet zich tegen aanhouding
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Surveillerende agenten zagen dat de man ruzie had in de Kruizebroederstraat. De partijen werden gescheiden en gesommeerd om weg te gaan. De Sneker was het hier niet mee eens en beledigde de agenten. De 23-jarige werd aangehouden maar tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. De verdachte is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Jongen spuit met traangas
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen van Leeuwarden aangehouden omdat hij voorbijgangers met traangas in het gezicht gespoten had. Rond 03.00 uur werden kwamen er meldingen binnen van mensen die in het centrum van Leeuwarden in het gezicht waren gespoten met traangas. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de dader aan worden gehouden in de Poststraat. Tijdens de fouillering troffen de agenten een busje peperspray aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Drie slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Mishandeling met vork
DOKKUM – De politie heeft een 38-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van het plegen van mishandeling. In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen bij een ruzie in een horeca gelegenheid aan het Noorderbolwerk.Terplaatse gekomen agenten werden aangesproken door een 37-jarige inwoner van Ternaard die met een vork die bij de ruzie in zijn gezicht gestoken was. De verdachte, die nog in de horecagelegenheid aanwezig was, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis de Sionsberg.

Inbraak auto
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige inwoner van Doornspijk aangehouden voor de inbraak in een auto en bedreiging met mes. Rond 02.15 uur kwam een 25-jarige inwoner van Sneek bij zijn auto die hij geparkeerd had op de Eewal. De Sneker zag dat er een man in zijn auto zat. Bij het zien van de eigenaar klom de persoon via het kapotgeslagen portierraam uit de auto en ging met een mes in zijn hand dreigend voor de 25-jarige staan. Ook maakte hij een stekende beweging naar de man. Het slachtoffer is bij de man weggelopen waarna deze wegrende de richting van het Hofplein. Via 1-1-2 is de politie gewaarschuwd en aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de man lopen in de Sint Jacobsstraat. De Doornspijker is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit het politieonderzoek bleek dat de verdachte ingebroken had in de auto van de Sneker en dat hij hier verschillende goederen uit had weggenomen. Het mes waarmee het slachtoffer bedreigd was werd tijdens zijn fouillering aangetroffen.

Alcohol in het verkeer
Ook dit weekend heeft de politie in de gehele provincie gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

[bullets]Trekweg Westergeest: Zondag rond 02.00 uur blies een 39-jarige automobilist van Burgum 615 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd
De Swette Veenwouden: Zondag rond 01.30 uur blies een 24-jarige automobilist van Houtigehage 740 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd
Spanjaardslaan Leeuwarden: Zaterdag rond 23.00 uur blies een 28-jarige automobilist van Marrum 605 ug/l. Hij had geen rijbewijs meer want dat was eerder die avond al ingevorderd toen hij rond 21.00 uur betrokken was geweest bij een aanrijding op de Noorderweg. Hij blies toen 700 ug/l. Zijn auto is inbeslaggenomen.[/bullets]

112Fryslan

})