Fryslân, 03-05-2009 • Politieberichten van zaterdag 2 mei 11:00 uur tot zondag 3 mei 11:00 uur

Leeuwarden: hennepplantage ontmanteld
De politie heeft vrijdagavond in een woning in de Bagijnesteeg een hennepplantage ontmanteld. Na een melding van wateroverlast, roken agenten door het openstaande raam een sterke henneplucht. Op de eerste verdieping van de woning werden 462 hennepplanten aangetroffen. Om de stroom af te sluiten, moest het naastgelegen, leegstaand, pand geopend worden. Vervolgens werd de stroom van beide panden afgesloten. De planten en de gebruikte apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder/eigenaar van de woning.

Leeuwarden: twee mannen aangehouden na poging straatroof
De politie heeft zaterdagavond twee mannen van 33 en 44 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van straatroof/mishandeling. Rond 20.00 uur kwam een melding binnen dat op het Beursplein een poging straatroof was geweest. Het signalement van de verdachten kwam overeen met drie mannen waar surveillerende agenten kort daarvoor mee gesproken hadden. Daarna volgde een melding dat het slachtoffer door een van de mannen ook mishandeld was. Twee van de verdachten konden aangehouden worden, de derde moet nog aangehouden worden. Het slachtoffer gaf aan in de richting van het Zuiderplein te lopen toen de drie mannen op hem af kwamen en geld van hem wilden. Een van de mannen schopte het 41-jarige slachtoffer uit Burgum hierbij in het gezicht. Hierdoor brak het kunstgebit van de man en scheurde hij zijn onderlip. De man deed aangifte. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: brand bij recyclingbedrijf
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een brand bij een recyclingbedrijf aan de Newtonweg in de nacht van zaterdag op zondag. Hierbij sluit zij brandstichting niet uit. Rond 02.00 uur kwam een melding binnen dat bij het bedrijf een stapel banden in brand stond. Dit veroorzaakte veel rookontwikkeling, maar de brandweer had de brand snel onder controle. De stoffen die bij de brand zijn vrijgekomen veroorzaken geen direct gevaar voor de gezondheid.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan