Politieberichten van zondag 3 juni

Brand in schuur

EASTERMAR – De politie heeft zaterdag rond 16.30 uur geassisteerd bij een brand in een schuur aan de Torenlaan. Een 71-jarige inwoner van Eastermar probeerde een buitenboord motor te starten. Na enkele pogingen vatte de buitenboord motor plotseling vlam. Het vuur breidde zich snel uit en korte tijd later stond de gehele schuur in brand. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen schuur waarin vier koeien stonden. Eén van de dieren kon uit de brandende schuur gehaald worden. De drie overige dieren konden niet meer uit de schuur gehaald worden. De brandweer heeft deze beesten ‘nat’ gehouden. Helaas liepen de koeien ernstige brandwonden op en na overleg met een dierenarts zijn ze naar de noodslachting gebracht. De schuur van de 71-jarige ging door de brand verloren. De tweede schuur raakte zwaar beschadigd.

Mishandeling

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 22-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor mishandeling. In een horecagelegenheid op de Vleesmarkt sloeg hij tijdens een ruzie op de dansvloer een 22-jarige inwoonster van Heerenveen met een flesje op haar hoofd. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Straatroof

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een straatroof die zondag rond 01.30 uur plaats vond in de Reigerstraat. Een 21-jarige inwoner van Leeuwarden was door twee onbekende mannen aangesproken en vervolgens bedreigd met een mes. De twee mannen wilden geld van de 21-jarige. Nadat het slachtoffer zijn geld afgegeven had, vluchtten de mannen weg.

Belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 22-jarige inwoner van Pingjum aangehouden voor belediging. De 22 jarige, die dronken was , schold op Voorstreek agenten uit . Toen deze hem op zijn gedrag aanspraken en hem een bekeuring gaven voor openbare dronkenschap, ging de man door het lint en beledigde de agenten. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ter ontnuchtering ingesloten.

Schoppen naar politie

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor het schoppen van een agent en openbare dronkenschap. Rond 01.30 uur zagen agenten dat de 21-jarige, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, gestalde fietsen omvergooide op de Zuidkade. De verdachte werd op zijn gedrag aangesproken. Na het gesprek wilde de 21-jarige zonder verlichting op zijn fiets weg rijden. Ook hiervoor werd hij gewaarschuwd om dit niet te doen. Even later fietste de Drachtster toch zonder verlichting weg en kreeg een bekeuring. Hier was hij het niet mee eens en weigerde zijn personalia opgeven. De verdachte is aangehouden maar tijdens de aanhouding schopte hij één van de agenten tegen het been. De 21-jarige is overgebracht naar het politiebureau. Van de fiets die hij bij zich had was het beugelslot doorgezaagd. Door de politie wordt nog onderzoek gedaan of deze fiets gestolen is.

Mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond middernacht een 19-jarige en een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor mishandeling. Op de Noordkade hadden zij een 16-jarige inwoner van Beetsterzwaag in elkaar geslagen. Aan de hand van opgegeven signalementen troffen de agenten de beide verdachten aan waarna zij zijn aangehouden. De 16-jarige die gewond raakte aan zijn hoofd, heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Naar de toedracht van de mishandeling wordt nog onderzoek gedaan.

Valse naam

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur een 37-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Agenten zag de man op de Kruizebroederstraat tegen een gevel plassen en gaven hem hiervoor een bekeuring. De 37-jarige kon zich niet legitimeren en gaf zijn naam op. Toen de agenten dit wilden controleren ging de Sneker er vandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement werd hij even later aangetroffen in het centrum van Sneek. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau met een proces-verbaal weer verlaten.

Vernieling abri

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag een 19-jarige inwoner van Finkum aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat twee personen een abri vernielden op de Douwe Kalmaleaneen belden de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement werd één van de verdachte aangetroffen op de Dr Wumkeswei. De 19-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

BALK – De politie heeft zaterdag rond 23.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige, beginnend bestuurster, inwoonster van Balk. Agenten hielden de 21-jarige op het Westein staande voor een controle. Aangezien het vermoeden bestond dat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurd had, werd de Balkster voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies zij 450 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan