Politieberichten van zondag 3 april.

Boot gestolen
MARSUM – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een motorboot. De boot werd zaterdag tussen 14.15 uur en 16.30 uur gestolen vanuit de Ballensvaart bij It Aldlân in Marsum. Het gaat hier om een Marnekruiser van 9 meter lang. Op de boot is de naam ‘Mijn Ouwe’ aangebracht. De boot is creme kleurig en de waterlijn is rood. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze boot gezien hebben na zaterdag 2 april rond 16.30 uur. hebt u informatie? Bel dan met de politie bereikbaar via 0900 – 8844.

Boot glijdt door achterruit auto
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Drachtsterweg. Een 71-jarige inwoner van Goutum moest op de Drachtsterweg sterk afremmen. Hierdoor gleed de boot die hij op een aanhanger vervoerde, naar voren. De steunen waarop de boot rustte braken af en ook de spanbanden waarmee de boot vast gebonden lag, gingen kapot. De boot gleed door de achterruit van de auto. De auto raakte flink beschadigd maar kon nog rijden. Met behulp van een takelwagen is de boot weer op de aanhanger gezet en kon de boot toch nog naar de jachthaven in Leeuwarden vervoerd worden.

Aanrijding met letsel
FOLLEGA – De politie heeft zaterdag rond 10.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Herenweg. Een 61-jarige inwoonster uit IJlst werd op de kruising Herenweg/Straatweg aan de achterkant van haar auto aangereden door een 21-jarige bestuurder uit Dronten. Door de aanrijding kwam de auto van de 61-jarige op de andere weghelft terecht en botste tegen de zijkant van een vrachtauto die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De zwaar beschadigde auto kwam in de berm tot stilstand. De 61-jarige en de 21-jarige raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Uit het politieonderzoek en verhoor van getuigen bleek dat de 21-jarige roekeloos rijgedrag vertoond had en dat meerdere automobilisten voor hem uit hadden moeten wijken. In het ziekenhuis is een bloedproef van de Drontenaar afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Tak valt op man
BURGWERD – De politie heeft zaterdag rond 11.40 uur geassisteerd bij een ongeval op de Hemert. Een 24-jarige inwoner van Tzum zaagde een grote tak van een boom. De tak viel naar beneden en kwam op het hoofd van het slachtoffer terecht. De 24-jarige was buiten bewustzijn geweest en het mobiel medische team is met de helikopter ingevlogen. Het slachtoffer is vervolgens met de helikopter overgebracht naar het UMC- ziekenhuis in Groningen gebracht.

Ongeldig rijbewijs
DOKKUM – De politie heeft zaterdag rond 22.00 uur een 67-jarige inwoner van Deventer bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. Tijdens een snelheidscontrole op de Lauwerseewei reed deze bestuurder met een snelheid van 122 kilometer waar 80 kilometer toe is gestaan. De 67-jarige werd staande gehouden en uit de controle bleek dat zijn rijbewijs sinds januari 2011 geschorst was.

Invordering rijbewijs
DOKKUM – De politie heeft zaterdag rond 16.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 16-jarige bestuurder uit Holwerd. Een motoragent reed op de Stationsweg en voor hem reed de Holwerder met snelheid van 70 kilometer waar 30 kilometer toe is gestaan. De bromfietser, een beginnend bestuurder, reed met hoge snelheid tussen de fietsers en voetgangers door en verminderde zijn snelheid ook niet bij de verkeersremmende maatregelen die er op de Stationsweg genomen zijn. De verdachte is staande gehouden en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Invordering rijbewijs
Holwerd – De politie heeft zaterdag rond 20.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige inwoner van Holwerd. Tijdens een snelheidscontrole op de pier bij Holwerd hield een agent een snelheidscontrole met de laser. De 29-jarige reed hier 144 kilometer waar 80 kilometer toe is gestaan.Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Coniferenbrand
WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 geassisteerd bij de afhandeling van brand. Bij een woning in de Zilverlaan waren coniferen in brand gestoken. Met behulp van de bewoners en omwonenden lukte het om het vuur te doven. Er kon te nauwer nood worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de molen ‘De Windlust’. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze brandstichting of die informatie hebben over dit voorval. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven bel dan 0800 – 7000.

Mishandeling
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige en 27-jarige, beide inwoners van Sneek, aangehouden voor mishandeling. Tijdens ruzie tussen voor een horecagelegenheid in de Kruizebroederstraat werd een 23-jarige inwoner van Keulen door de twee Snekers mishandeld. De beide verdachte zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 23-jarige raakte gewond aan zijn gezicht.

Vernieling auto en mishandeling agent
HEERENVEEN – De politie heeft zaterdag rond 23.30 uur een 24-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor vernieling en mishandeling van een agent. Na een bij de politie binnengekomen melding dat er een ruzie zou zijn op de Ratelaar in Heerenveen, gingen agenten polshoogte nemen. De ruzie bleek gesust te zijn maar wel was er een autoruit kapot geslagen. De vermoedelijke dader was weggelopen. Aan de hand van door getuigen opgegeven signalement werd de 24-jarige aangetroffen op de Sterrekroos. Hij is aangehouden maar verzette zich hier tegen. Toen de agenten hem wilden boeien gaf hij één van de agenten een klap met zijn vuist tegen het gezicht. Uiteindelijk is de verdachte geboeid en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Niet betalen rekening en belediging
STIENS – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur een 32-jarige inwoner van Deinum aangehouden voor het niet betalen van zijn taxi rekening en belediging. De 32-jarige had zich per taxi van Heerenveen naar Stiens laten brengen. Eenmaal in Stiens kon hij de rekening van bijna € 90, = niet betalen. De verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol of een andere stof was, wilde niet aan een betalingsregeling meewerken en was recalcitrant. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het politiebureau beledigde hij de agenten. De Deinumer is ter ontnuchtering ingesloten.

Mishandeling met glas
DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond middernacht een 18-jarige inwoonster van Drachten aangehouden voor mishandeling. Op de dansvloer van een horecagelegenheid aan de Noordkade ging ze voor het 18-jarige slachtoffer dansen en sloeg haar met een glas op het hoofd. Vervolgens ontstond er op de dansvloer een vechtpartij tussen de twee 18-jarigen. Medewerkers van de horecagelegenheid hebben de partijen gescheiden en de politie gebeld. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol in het verkeer
Ook dit weekend heeft de politie, in de gehele provincie, gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

[bullets]Zaterdag 2 april 21.15 uur Schermstraat Sneek, een 23-jarige inwoner van Sneek blies 670 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zondag 3 april 04.45 uur, Straatweg Lemmer, een 20-jarige inwoner van Lemmer, beginnend bestuurder blies 480 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zondag 3 april 04.30 uur, Kaden Drachten, een 22-jarige inwoner van Sneek boste tijdens het inparkeren tegen twee auto’s. De bestuurder werkte niet mee aan het alcohol onderzoek en had ook geen rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Zondag 3 april 05.30 uur, Warmoltsstrjitte Harkema, een 36-jarige inwoner van Harkema blies 730 ug/l zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zondag 3 april 00.15 uur, Ruiterskwartier Leeuwarden, een 35-jarige bestuurder uit Leeuwarden reed op een snorfiets zonder verlichting. Hij blies 730 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Zondag 3 april 01.00 uur, Uterwei Augustinusga, een 68-jarige inwoner uit Augustinusga reed slingerend over de weg. Hij blies 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.[/bullets]

112Fryslan