Politieberichten van zondag 29 juli

Politie controleert op water

GROU – De politie heeft in samenwerking met havenmeesters, beveiligers, toezichthouders en de provincie Fryslân op en rondom het water toezicht gehouden tijdens het skûtsjesilen in Grou. In totaal moesten 44 stuurlui een blaastest doen. Vier personen bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Het hoogste promillage was 1,6 (700 ug/l). De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor te snel varen (3x), onjuiste registratie van het vaartuig (1x) en te jonge stuurman (1x). Een beheerder van een boot kreeg een waarschuwing om de muziek zachter te zetten.

Belgen in bezit van drugs

WOLVEGA – De politie heeft zaterdagnacht op de Lycklamaweg in Wolvega twee Belgen aangehouden. Agenten gaven de 23-jarige bestuurder een stopteken voor een controle. De inwoner van Antwerpen voldeed hieraan. Een van de politiemensen rook een sterke hennepgeur en zag in de kofferbak een tas met een onbekende hoeveelheid hennep. De tas is in beslag genomen. De 23-jarige bestuurder en zijn 22-jarige bijrijder, ook woonachtig in Antwerpen, zijn ingesloten voor verhoor.

Vervelende man aangehouden

WOUTERSWOUDE – De politie heeft zaterdagnacht op de Foarwei in Wouterswoude een 20-jarige man uit Driesum aangehouden. De man was op een feestterrein vervelend geweest en beledigde meerdere malen enkele aanwezige agenten. Hij werd gewaarschuwd te stoppen met zijn gedrag. Nadat het feest was afgelopen, zocht de 20-jarige de agenten opnieuw op en reageerde vervelend. Hij werd gevorderd het terrein te verlaten. Een bekende wist de jongeman mee te nemen, maar zij kregen onenigheid bij de uitgang. Opnieuw wilde de inwoner van Driesum richting het feestterrein. Hierop werd hij aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagnacht op de N31 bij Drachten een 25-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De Feanster reed 177 km/u over de rijksweg, terwijl daar een maximum geldt van 100 km/u. Bij de controle bleek hij ook alcohol te hebben gehad voordat hij in zijn auto stapte. Het is niet bekend wat het promillage was. De politie heeft het rijbewijs van de beginnend bestuurder in beslag genomen.

Bestuurders onder invloed

BUITENPOST – Een 37-jarige inwoner van De Westereen is zaterdagnacht in Buitenpost aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed op een scooter over de Jeltingalaan toen hij een stopteken kreeg. Uit de alcoholtest bleek dat de scooteraar bijna 1,1 promille alcohol (475 ug/l) in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

JOURE – De politie heeft zaterdagnacht op de Jousterweg in Oudehaske een 49-jarige automobilist uit Joure aangehouden. Uit een blaastest bleek dat man alcohol had gehad. Op het politiebureau werd duidelijk dat de Jouster ruim een promille alcohol (440 ug/l) in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie vordert rijbewijs in

SNEEK – De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Abbekerk ingevorderd. Met behulp van een lasergun werd de snelheidsovertreding geconstateerd. De snelheid bedroeg 136 kilometer per uur en ter plekke (A7 – De Hemmen-Lemmerweg) geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid

BURGUM – Zaterdag rond het middaguur zagen agenten een 23-jarige man op de Tjalling H. Haismastraat in een brommobiel rijden. Tijdens een controle bleek dat de man geen rijbewijs kon tonen. Het rijbewijs bleek te zijn ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een ontzegging rijbevoegdheid.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan