Politieberichten van zondag 29 januari


Veel overtredingen en openstaande vorderingen bij controle

LEEUWARDEN -De politie heeft zaterdag tussen 15.00 uur en 23.00 uur in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst voor- en tijdens het vechtsportgala ‘It’s Showtime’ wat werd gehouden in Leeuwarden, een controle gehouden.
Deze controle was op het overschrijden van de maximum snelheid en op openstaande schulden aan de belastingdienst. De politie kreeg hierbij hulp van collega’s uit Drenthe, Groningen en de verkeersdienst van het KLPD. Medewerkers van de belastingdienst voerden de controle uit met behulp van automatische nummerplaat herkenning.

N-383 Marsum – Leeuwarden

Op dit traject geldt een maximum snelheid 100 kilometer per uur. 2334 bestuurders passeerden de controle. 906 bestuurders reden te hard en hiervan raakten 20 bestuurders hun rijbewijs kwijt omdat zij met 50 kilometer of meer de maximum snelheid overtraden. Eén automobilist maakte het erg bont en reed 224 kilometer per uur . Zijn auto is in beslaggenomen.
Op de Willem Lodewijkstraat passeerden 340 bestuurders een snelheidscontrole. De maximum snelheid is hier 50 kilometer per uur. 39 bestuurders reden te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 kilometer per uur.

Controle door de Belastingdienst

De belastingdienst controleerde 2230 voertuigen waarvan 95 bestuurders nog een vordering open hadden staan. 18 auto’s werden door de ambtenaren van de belastingdienst in beslaggenomen. 6 auto’s zijn na de inbeslagname direct afgevoerd en deze bestuurders krijgen één maand de tijd om hun schulden te betalen. Terplaatse werd totaal bijna € 10.000 uur contant betaald aan de medewerkers. De hoogste vordering was € 98.000,= maar deze kon terplaatse niet betaald worden. De auto van deze persoon is dan ook inbeslaggenomen.

Mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.30 uur twee 19-jarige inwoners van Beetgum, een 16-jarige inwoner van Beetgum en een 17-jarige inwoner van Stiens aangehouden voor zware mishandeling. Agenten werden op de Nieuweweg aangesproken door een zwaar gewonde 20-jarige inwoner van Oentsjerk. De 20-jarige was zonder enige aanleiding aangevallen en in elkaar geslagen. Het slachtoffer had hierbij een aantal tanden verloren. In de omgeving van het slachtoffer werden drie tanden met hier aan nog de wortel aangetroffen. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de hand van door getuigen opgegeven signalementen werden de vermoedelijke daders aangetroffen op de Harlingerstraatweg. Zij wilden hier in een taxi stappen. De vier verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Hond bijt kind

SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar bijt incident waarbij zaterdag een hond een kind gebeten had. Bij een winkel aan het Normandiaplein zat een hond vast vastgebonden aan een fietsenrek. De eigenaresse van de hond was in de winkel. Een 3-jarige inwoner van Sneek liep naar de hond om hem te aaien. In eerste instantie ging dit goed maar plotseling beet de hond het jongetje in zijn gezicht. De 3-jarige raakte gewond en moest naar de dokter.. De eigenaresse van de hond werd er bij gehaald maar wilde van niets weten en liep weg. Volgens getuigen zou het hier gaan om een zogenaamde pittbull –boxer, bruin wit gestippeld. De politie wil graag weten wie deze vrouw is. De politie is te bereiken op 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Bedreiging

BERLIKUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur een 18-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie aangehouden voor bedreiging. De 18-jarige had in een horecagelegenheid in Berlicum een medewerker bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling

BERLIKUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 21-jarige inwoner van Tzummarum aangehouden voor mishandeling. Tijdens een ruzie in een horecagelegenheid had de 21-jarige twee personen mishandeld. De verdachte is uit de horecagelegenheid verwijderd en werd aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling

JOURE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Joure aangehouden voor mishandeling. Tijdens een ruzie in een horecagelegenheid in de Midstraat had de 20-jarige een 17-jarige inwoner van Oudehaske een kopstoot gegeven. Het slachtoffer raakte gewond en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Belediging agenten

FRYSLAN – Ook dit weekend zijn in de nacht van zaterdag op zondag weer agenten beledigd en bedreigd.
Bolsward, Skilwyk, een 27-jarige inwoner van Sneek plaste tegen een winkelpand en werd hiervoor bekeurd. Tijdens het bekeuringsgesprek schold hij de agenten uit en beledigde hen.
Drachten, Zuidkade, een 21-jarige inwoner van Rottevalle werd uit een horecagelegenheid gezet omdat hij erg vervelend was geweest. Ondanks vorderingen van de politie ging hij niet weg en schold de agenten uit.
Sneek, Kruizebroederstraat, een 16-jarige inwoner van Sneek passeerde in het centrum van Sneek twee agenten en begon hen zonder enige aanleiding uit te schelden. Ook bedreigde hij hen met de dood.
Leeuwarden, Nieuwestad, een 25-jarige inwoner van Marrum plaste opzettelijk tegen een politieauto en deed hierbij zijn best om het voertuig zoveel mogelijk te raken.

Pech

STIENS – De politie heeft zaterdag rond 20.00 uur een 54-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. De 54-jarige moest nog een geldboetes betalen. Agenten zagen op de Stienzerhegedyk een auto met pech staan. Controle wees uit dat de 54-jarige bestuurder nog diverse boetes en gijzelingen open had staan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is in beslaggenomen en afgevoerd.

Alcohol

FRYSLAN – Ook dit weekend zijn er in de gehele provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol achter het stuur.
Boornbergum , Dykfinne, een 21-jarige bestuurder van Boornbergum was hier in een sloot gereden. Hij had alcohol gedronken en blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd
Heerenveen, Zonnebloemstraat, een inwoner van Heerenveen (leeftijd nog niet bekend) reed met zijn scooter slingerend tegen het verkeer in en raakte bijna een aantal auto’s. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen.
Metslawier, Lauwersseewei, een 21-jarige bestuurder van Gerkesklooster negeerde een stopteken van de politie en reed zonder rijbewijs. Hij blies 350 ug/l
Tegen deze verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan