Politieberichten van zaterdag 27 maart 13:00 uur tot zondag 28 maart 13:00 uur.

Vermiste vrouw gevonden
OUDEGA – Het stoffelijk overschot van een 45-jarige inwoonster van Oudega (W) die sinds zaterdag 20 maart vermist werd, is gevonden in het water van de Oudegaaster Brekken. Het lichaam van de vrouw werd gevonden door dorpsgenoten die zaterdag een zoekactie georganiseerd hadden. Met een aantal bootjes hebben deze vrijwilligers gedregd op de Oudegaaster Brekken en rond 18.00 uur werd het slachtoffer gevonden. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het Sint Antonius ziekenhuis in Sneek waar de identificatie en lijkschouw plaats heeft gevonden. Uit de schouw bleek dat de vrouw door verdrinking om het leven was gekomen, van een misdrijf was dan ook geen sprake. De familie is door de politie in kennis gesteld.

Getuige houdt auto vernielers aan
NOORDWOLDE – De politie heeft één jongen van 15 jaar en twee jongens van 16 jaar uit Oosterstreek aangehouden voor vernieling van een auto. Zaterdag rond 23.00 uur werd een melding ontvangen dat een bewoner van de Paaskamp in Noordwolde drie jongens had gepakt die een lamp van zijn auto vernield hadden. De ter plaatse gekomen agenten hebben de jongens meegenomen naar het politiebureau. De jongens bekenden dat zij uit baldadigheid de auto vernield hadden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Krat bier door ruit gegooid
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van drie personen die een krat gevuld met lege bierflessen door een ruit hebben gegooid. Zaterdag rond middernacht kregen de bewoners van een woning aan de Kwekerijstraat in Leeuwarden de schrik van hun leven toen het krat bier door het ruit van hun woning gegooid werd. Gelukkig hielden de gesloten gordijnen de glassplinters tegen en raakte er niemand gewond. Getuigen zagen drie personen wegrennen in de richting van de Fruitstraat. Door surveillerende agenten is de omgeving afgezocht, maar de daders werden niet aangetroffen.

Man aangehouden voor mishandeling
DAMWALD – De politie heeft een 18- jarige inwoner van Damwâld aangehouden op verdenking van mishandeling. In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart rond 00.30 uur werd een melding ontvangen dat er een mishandeling plaats had gevonden op de Foarwei. Het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van de Westereen, vertelde aan de ter plaatse gekomen agenten dat hij ruzie had gekregen met een groep jongens en dat hij vervolgens klappen had gekregen van één uit de groep. De Westereender kon een goed signalement geven van de dader. Aan de hand van dit signalement kon één van de agenten opmaken wie de dader van de mishandeling was.
Terwijl de agenten nog in gesprek waren met het slachtoffer, zagen zij de Damwâldster voorbij fietsen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de mishandeling en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandweer houdt vernielers aan
SNEEK – De brandweer van Sneek heeft twee 16-jarige inwoners uit die stad aangehouden. De twee werden overgedragen aan de agenten. Het duo werd verdacht van openlijke geweldpleging.
In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart rond 03.30 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat personeelsleden van de brandweer in Sneek twee personen op heterdaad hadden betrapt die ruiten kapot hadden gemaakt van een school aan de Malta. Deze school staat tegenover de brandweerkazerne en toen de brandweermensen terug kwamen van een inzet hoorden ze dat de Snekers de ruiten van de school kapot maakten. De beide jongens probeerden er nog op hun scooters vandoor te gaan maar ze werden door de brandweer mensen tegengehouden. De politie heeft de daders overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek in zijn gesloten.

Dronken automobilist rijdt in op agent
WOLVEGA – De politie heeft een 47-jarige inwoner uit Wolvega aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een agent. Surveillerende agenten hielden op zaterdag rond 21.45 uur met de lasergun een snelheidscontrole op de Steenwijkerweg in Wolvega. Van een passerende personenauto werd een snelheid gemeten van 140 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Eén van de agenten, gekleed in een gele uniform jas, ging op de as van de weg staan en gaf de automobilist een stopteken. Hierbij gebruikte de agent een zaklantaarn die voorzien was van een oranje kegel. De bestuurder verminderende geen snelheid maar stuurde de auto recht op de agent af. Door hard weg te rennen kon de agent voorkomen dat hij aangereden werd. De auto reed met hoge snelheid door in de richting van De Blesse. Door de politie is de achtervolging ingezet en tijdens de rit reed de Wolvegaaster met snelheden van boven de 140 kilometer door de bebouwde kom van De Blesse en ook verminderde hij geen snelheid bij kruisingen. In Willemsoord, in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en slipte. Door met een politieauto tegen de auto aan te rijden werd de auto tot stilstand gebracht en kon de bestuurder aan worden gehouden. De man bleek dronken te zijn en in zijn auto werden vele lege bierflessen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek in werd gesloten.

Politie controleert op alcohol in het verkeer
FRYSLAN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart op diverse verse plaatsen in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

[bullets]
Zondag 01.30 uur, Boskwei in de Westereen, een 35-jarige bestuurder uit Twijzelerheide 455 ug/l, Bij het zien van de agenten ging de man er met zijn auto vandoor. Op de Noorder Stationsweg verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een paal. De automobilist stapte uit en ging er te voet vandoor. Agenten troffen hem even later aan in een tuin van een woning. Het rijbewijs van bestuurder is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Zondag 4.45 uur, Prinsenhof Kollum, 40-jarige bestuurder uit Kollum; 940 ug/l
Zondag 05.10 uur, N351 Oosterwolde, 40 jarige bestuurster uit Oosterwolde; 985 ug/l. De bestuurster werd gecontroleerd omdat zij ‘slingerend’ over de weg reed. Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.[/bullets]

112Fryslan